avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie mame studente
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie mame studente

buna ziua,sunt mama a unei fetite de 1 an si 4 luni.am revenit in tara in luna iulie si am inceput facultatea la zi in luna octombrie.Pot beneficia de acea indemnizatie prin care se dau bani mamelor studente?tin sa mentionez ca am revnit din motive financiare si ca sotul nu lucrazeaza nicaieri.
Cel mai recent răspuns: anckutzy , utilizator 18:38, 3 Noiembrie 2009
Nu va incadrati in prevederile legale pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului,insa fetita beneficiaza de alocatie de stat de 200 RON. Daca aveti noroc sa treaca proiectul de lege de parlament cu marirea alocatiilor la copii, fetita dvs va beneficia alocatia de stat in functie de venitul familiei.
www.avocatnet.ro/content/art...
Si mai aveti dreptul la o alocatie complementara de 38 lei daca venitul familiei este pana in 184.Actele se depun la Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului din sectorul sau localitatea unde locuiti.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii sau sa urmati cursurile unei facultati, dar si acest lucru in perioada in care ati nascut.
Din relatarea dvs ....nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
multumesc frumos pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului cristina_rucxoiu cristina_rucxoiu Buna! Vreau sa ma lamuriti si pe mine daca se poate.Sa va spun despre ce este vorba. In urma cu 2 luni si ceva am aflat ca sunt insarcinata.Sunt studenta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului rhyanna rhyanna sunt studenta in anul II - cursuri de zi la o facultate privata.nu mai lucrez din luna decembrie a anului 2010 deoarece am fost disponibilizata.voi beneficia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului am3 am3 buna ziua!as vrea sa stiu si eu daca a intrat in vigoare legea privind indemnizatia pt studente si daca da as putea beneficia in conditiile in care sunt ... (vezi toată discuția)