avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTEROGATORIUL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTEROGATORIUL

Agentul x aplica o amenda lui y.Amenda se constata pe data de 12 iar PV se incheie pe data de 15. Martorul care a semna acest PV pe data de 12 se afla la constatare dar pe 15 cand s-a incheiat PV se afla la 680 km distanta. Pot cere anularea acestuia pe motiv ca a semnat PV in alb?!!
Martorul poate fi chemat la interogatoriu? Sau ca martor al partii adverse poate sa raspunda si la intrebarile mele? La primul termen pot solicita sa incuviinteze chemarea la interogatoriu al agentului si al martorului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 21:53, 1 Noiembrie 2009
1. Conform art.15 alin. (1) al OG 2/2001 modificat si completat, "contravenţia se constată printr-un proces-verbal încheiat de persoanele anume prevăzute în actul normativ care stabileşte şi sancţionează contravenţia, denumite în mod generic agenţi constatatori." Avind in vedere acest articol, tocmai datorita legaturii aproape intrinseci dintre constatare si p.v., nu am intalnit (personal) cazuri in care acestea sa fie facute separat la 3 zile distanta, iar eu (este parerea mea) consider acest fapt ilegal, tocmai pt. ca prin aceasta prevedere, legiuitorul a intentionat sa identific incheierea procesului verbal cu un element constitutiv si o conditie de forma obligatorie ale constatarii!
Totusi, desi asa vad lucrurile si va propun sa contestati in instanta p.v. cerind anularea acestuia, nu prea inteleg de ce trageti concluzia ca a semnat procesul-verbal in alb, deoarece putea sa-l semneze (fiind un martor care, asa cum spuneti, a fost prezent la constatare) ulterior completarii, cand acesta era scris, adica pe 16 de ex.!
2. Ar fi bine daca ati spune despre ce fel de contraventie este vorba. Este una la regimul circulatiei pe drumurile publice? Este neesential, dar m-ati facut curios.
3. Marorul poate fi chemat la interogatoriul dvs. si poate raspunde acestuia, cf.art. 218 C.pr.civ., "cand este privitor la fapte personale",.daca instanta admite aceasta proba, pe care este bine sa o cereti de la introducerea cererii de chemare in judecata (in cuprinsul cererii) pentru contestarea si anularea procesului-verbal.
4. In conditiile art.132 alin (1) C.pr.civ. "instanta va putea da reclamantului un termen...pentru a propune noi dovezi", iar in acest caz va da termen si paratului pentru "comunicarea acestora si facerea intampinarii."
Martorilor le puteti pune intrebari indiferent de cine sunt propusi si incuvintati de instanta.
La interogatoriu veti chema politia si nu agentul constatator, dar nu cred ca va incuvinta instanta acest probatoriu.
multumesc pentru raspunsuri. Da intradevar este vorba de o contraventie referitoare la sustragere de la control Arr. Putea sa semneze pe 16 asa e dar probabil nici pe 16 nu era in localitate, fiind plecat si probabil ca ia fost dat sa il semneze in alb. Din discutiile cu el am inteles ca i-ar fi expirat atestatul(martorului )si atunci -a mers la santaj. De aceea martorul e cheia aici.(am inteles ce vreti sa spuneti)
Oricum l-am contestat si am invocat nulitatea. Martorul este coleg cu contravenientul , acum depinde de el(adica de martor)ce va raspunde cand va fi chemat.
Problema este ca putea fi incheiat in aceasi zi procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate pv nesemnat de contravient sebastiant sebastiant buna ziua, am primit o amenda de la politia comunitara precum ca as depozita moloz din mat de onstr pe domeniu public ceea ce am mentionat la mentiuni ca nu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal ridicare autoturism Radu_Andrei Radu_Andrei Pe 3 iulie mi s-a ridicat ,azi am primit P.V. acum vin si intrebarile: Daca in P.V. nu se dispune imobilizarea(ridicarea)vehiculului este nula ridicarea? Mai ... (vezi toată discuția)
Contestatie date eronate amenda bivojohn bivojohn [i][b]Buna seara[/b],[/i] Ieri in data de 05.12.2015 la ora 16:55, am fost oprit de catre un agent din cadrul Brigazi Rutiere, care nu era insotit la randul ... (vezi toată discuția)