avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA...

Buna ziua,
As dori niste informatii despre PFA. Cum terbuie sa procedez ca sa ma fac PFA? Cat m-ar costa (aproximativ) procedurile? Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Ce impozite, taxe trebuie sa platesc? Cam tot ce tine de procedura si costuri.
Tin sa precizez ca vreau sa fac o intermediere, nu voi vinde practic nimic, eu voi avea doar un comision, ce nu va depasi 500 E lunar. V-as ruga sa imi dati raspunsuri, idei sau alternative. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters110037, utilizator
Cel mai recent răspuns: COSMIN GEORGE ROMAN , Evaluator 20:09, 1 Noiembrie 2009
Pentru infintare PFA trebuie sa mergeti la Oficiul Registrului Comertului.
Puteti sa deveniti PFA cu o activitate corespunzatoare unui cod CAEN, activitate pe cae o veti desfasura si pentru care trebuie sa aveti competenta (pregatire profesionala) probata cu acte (diplome, certificat de calificare, etc).
Cheltuielile aferente le aflati tot de la ORC. Impozitul datorat in urma desfasurarii activitatii ca PFA si creerii de venituri se stabilete in functie de "sistemul" ales, si anume: impozitare "la norma" ceea ce presupune o norma fixa relizabila intr-un an si impozitul aferent de 16%, sau impozitare "in sistem real", adica veti incasa in urma facturarii si ceea ce va ramane dupa scaderea cheltuielilor se impoziteaza cu 16% (despre cheltuieli tb. sa consultati un contabil).
In ambele sisteme trebuie platita si "contributia" la sanatate in cuantum d 6,5% din profit.(venit -cheltuieli). In sistem real trebuie sa tineti contabilitate in partida simpla adica un registru de incasari si plati, "numerar" si "banca"
Spor la treaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic pensionar poate sa obtina pfa? desepe47 desepe47 Sunt pensionar de limita de varsta, am fost consilier juridic si asi dori sa lucrez ca independent, inclusiv pe baza de contract de prestari de serviciu ... (vezi toată discuția)
Pfa in sistem real sau in norma de venit? simonaban simonaban Buna ziua, Intentionez sa imi deschid un pfa pentru un stand cu cosmetice si accesorii,spatiul este mic,venitul lunar depaseste foarte rar 3000 de lei,nu stiu ... (vezi toată discuția)
Diferente intre norma venit si sistem real la pfa iricris iricris intrucat am un pfa nou cu obiect de activ.inchiriere biciclete pt.divertisment si urmeaza sa depun declaratiile la finante , nu stiu ce sa aleg, impozitare pe ... (vezi toată discuția)