Buna ziua! Am o hotărâre judecatoareasca, cu plata unei sulte, in urma unui proces de iesire din indiviziune cu o sora care de ani buni este stabilita in alta țară si a refuzat sa trimită o procură pentru un apartament ramas de la părinți din care ea detine doar 3/16 iar eu 13/16. Eu am virat banii in banca din strainatate, am confirmarea bancii dar cei de la cartea funciara refuza sa imi stearga sarcina din cartea funciara pe motiv ca trebuie o confirmare notariala din partea persoanei din strainatate. Pai asta a fost motivul initial care m a condus sa deschid proces in instanță, ca nu vrea sa trimita procura notariala iar eu plătesc de cinci ani impozite si taxe pe numele parintilor decedati. Apartamentul nu este locuit de la moartea parintilor, este in alta localitate, si desi sunt unic proprietar , nu pot sa-l vând ca sa termin cu drumurile si cheltuielile pe care le presupune. Nu inteleg cum de legislatia din Romania in loc sa fie favorabilă unui cetățean roman platitor de taxe si impozite este favorabila unui cetatean strain care pe lângă ca a sfidat justiția, nu a raspuns la nicio citatie trimisa de instanta, nu isi consuma nici timpul, nici banii . Va rog daca puteți, dati-mi un sfat. Va multumesc!
Da, trebuie ca sora dvs să dea o declarație în forma autentica (la notar), ca a primit sulta respectivă.
Pe baza acelei declarații, operează radierea de la Carte Funciară.
Va mulțumesc pentru răspuns! Tocmai asta este problema, ca ea nu da declarația, eu am dat deja banii si nici banii pe care mi-i datoreaza pentru cheltuielile de judecată nu o sa-i recuperez. Am deschis procesul de iesire din indiviziune pentru acelasi motiv, ca de cinci ani, nu a trimis procură pentru rezolvarea actelor de proprietate. Este dreptate asta? Intrebare retorică.
Mostenire
vergi68
Am mostenit 16 % dintr-un apartament in urma decesului mamei. Celelalte parti au revenit tatalui si surorii. Tatal a facut acte pe partea cuvenita lui, ... (vezi toată discuția)