avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cadourile primite trebuiesc returnate? Am fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cadourile primite trebuiesc returnate? Am fost ajutată să achiziționez o mașină iar acum mi se cer înapoi acei bani

Acum ceva timp fostul meu prieten mi a facut cadou niste bani pt a ma ajuta sa mi achizitionez o masina.mi am cumparat la momentul ala iar acum daca ne am despărțit imi cere acei bani.trebuie să i returnez?mentionez ca mi a facut acest cadou menționând că dorește să mă ajute să mi pot cumpara masina .mai mult de atât a trecut la amenințări.ce pot sa fac?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Au trecut 3 ani de la acel moment?
Daca DA atunci ,,LA REVEDERE" sa va ameninte.
Daca nu au trecut atunci ... e de discutat atat partea legala (ma indoiesc ca v-a dat banii cu chitanta si atunci ,,LA REVEDERE" cat si partea morala in care sunteti singura care hotarati.
Daca exista o chitanta atunci e o problema de drept si lasati-l sa va actioneze in instanta angajandu-va un avocat.
Multumesc pt raspuns.a fost voința lui sa mi ofere acest cadou spunând totodată ca si daca o sa fim di daca nu o sa fim impreuna vrea sa faca acest lucru pt mine.nu mi a dat cu nici o chitanță logic si asta s ă intamplat acum vreo 7 luni.de retinut ca si eu i am facut multe cadouri intr adevăr mai putin costisitoare dar nici nu s ă pus vreodata problemă ca eu sa îndrăznesc să cer inapoi.ma deranjează hartuiala lui sii desii la un moment dat ii propusesem sa i returneze in rate nu a vrut să stea la discuții cu mine.ce pot face?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
Mykytudor, utilizator
Nu aveti ce sa faceti decat sa va angajati un avocat in cazul in care va da in judecata pentru recuperarea sumei respective sau sa formulati plangere penala in ipoteza in care va ameninta ,santajeaza,hartuieste etc.
Multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce inseamna ca v-a dat cadou? Mie imi pare ca v-a dat niste bani ca ajutor, dar partea de cadou nu o vad argumentata nicaieri.
Eu va sfatuiesc sa mergeti la un avocat, caci prescriptia curge de la despartire, chitanta nu e musai necesara intre concubini, in aceste situatii fiind admise orice mijloc de proba. de aceea, mai bine sa fiti informata si pregatita sa luati o decizie. Inteleg ca admiteti ipoteza de a-i returna, in aceasta situatia il puteti notifica. Chiar daca nu, ar fi de ajutor pentru dv. sa vedeti ce sa faceti si ce variante aveti, caci vad ca ii recunoasteti datoria... poate si cu probe.

Alte discuții în legătură

Imprumut fara contract,garantii,acte notariale, doar o intelegere verbala. markt markt Buna, As avea si eu o intrebare: am primit 22000 de euro de la o persoana cu care am avut o relatie sentimentala,bani au fost trimisi prin transfer bancar , ... (vezi toată discuția)
Obiectele oferite cadou se mai pot recupera pe cale penala? katalinujk katalinujk Fostul meu iubit mi-a oferit cadou un laptop. De curand ne-am despartit iar acum a depus plangere penala ca sa i-l dau inapoi.Mai poate sa il recupereze? In ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)