avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog, ajutor, nu stiu ce sa fac!
Discuție deschisă în Executare silită

va rog, ajutor, nu stiu ce sa fac!

sunt carmen. in 2003 am luat un credit de la BCR. LA EXPIRAREA ACESTUIA AM ACHITAT SUMA RESPECTIVA, RAMANAND DE PLATIT O VALOARE DE 700 RON. DIN CATE IMI ADUC AMINTE, ACESTEA ERAU PENALITATI. INTRE TIMP, M-AM CASATORIT, MI-AM SCHIMBAT DOMICILIUL, IAR AZI M-AM TREZIT CU 2 PLICURI DE LA EOS KSI PRIN CARE MA ANUNTA CA DACA NU PLATESC SUMA DE 700 RON PANA IN 29 OCT. 2009 VOR TRECE LA EXECUTARE SILITA. CELE DOUA PLICURI LE-AM PRIMIT DE LA FOSTA ADRESA UNDE AM LOCUIT. ACUM NU STIU CE SA FAC SI NU STIU CE IMPLICA ACEASTA CERERE DE EXECUTARE SILITA.
VA ROG, UN SFAT CAT MAI REPEDE.
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 20:58, 1 Noiembrie 2009
Multumesc mult pentru raspunsuri.Interesant este ca banca mi-a spus ca nu mai figurez cu datorii. Imi aduc aminte ca am achitat integral valoare creditului ce mai ramasese, respectiv 2000 ron, cu toate dobanzile, in febr.- martie, 2006.Suma pentru care am primit
CERERE DE SOMATIE , reprezinta ceva penalitati. OK, le platesc, dar am sanse sa ajung la o intelegere cu ei?
Creditul a expirat in 2006,iar in febr. martie 2006 ne-am dus cu toata suma ce o mai aveam de achitat, respectiv 2000 ron. E adevarat ca am avut intarzaieri.
Puteati sa editati mesajul , nu era nevoie sa postati doua mesaje consecutive .
Deci mai exact , cand a devenit scadent creditul ?
Se pare ca s-a prescris datoria .
Daca aveti bani de dat , atunci ati putea sa-i donati acestui forum sau unei fundatii umanitare ! :)
Bine, dar ei nu stiu asta? De ce tin sa obtina niste bani daca sunt in afara legii?
Nu stiu exact cand a expirat. Stiu doar ca le-am achitat creditul la inceputul anului 2006. Si, da, era expirat, pentru ca de asta sunt penalizarile. Asa- mi aduc aminte.:(
izsak carmen a scris:

Bine, dar ei nu stiu asta? De ce tin sa obtina niste bani daca sunt in afara legii?
Nu stiu exact cand a expirat. Stiu doar ca le-am achitat creditul la inceputul anului 2006. Si, da, era expirat, pentru ca de asta sunt penalizarile. Asa- mi aduc aminte.:(

Pentru ca de obicei cu asta se ocupa , si de cele mai multe ori oamenii platesc fara sa stie ca datoria lor s-a prescris si nu trebuie sa plateasca .

Reglementarea generala de drept comun in privinta prescriptiei extinctive e realizata prin dispozitiile Decretului 167/1954, care prevede ca :
- Art. 20 - Debitorul care a executat obligatia dupa ce dreptul la actiune al creditorului s-a prescris, nu are dreptul sa ceara inapoierea prestatiei, chiar daca la data executarii nu stia ca termenul prescriptiei e implinit ori daca dreptul subiectiv s-ar fi stins ca urmare a trecerii termenului de prescriptie, executarea obligatiei de catre debitor ar fi fost o plata nedatorata, o data ce n-ar fi corespuns unui drept al celui ce o priveste, iar plata nu ar fi putut fi ceruta inapoi. Din momentul ce aceasta nu poate fi ceruta inapoi rezulta ca ea este o plata valabila ce corespunde unui drept subiectiv care nu s-a stins prin prescriptie.

Acum ati inteles de ce cer acesti bani , chiar daca nu au dreptul sa-i ceara ?

Alte discuții în legătură

Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Problema factura neplatita de 7 ani -somatie firma recuperari creante marcantoniu marcantoniu am primit o cerere de executare silita de la EOS KSI..problema o constituie ultima factura de telefon catre mobifon deoarece nu am achitat-o pentru ca nu au ... (vezi toată discuția)