avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Am 22 de ani, tatăl meu adevărat nu m a recunoscut, pe certificatul meu de naștere nu e trecut tatăl, acum la vârstă asta as putea sa ii cer pensie alimentare pentru anii din urma?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:49, 3 Iunie 2018
Buna ziua,
Puteti sa-i cereti doar pentru viitor daca sunteti in continuarea studiilor si doar daca reusiti sa dovediti ca va este tata.
Mai intai trebuie stabilita paternitatea si apoi se va pune in discutie - in calitate de tata - stabiirea obligatiei de plata a pensiei de intretinere. Conditia este ca tu sa continui studiile si sa te afli in stare de nevoie. Pensia se plateste pana la max 26 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata nu m-a recunoscut atunci când m-am născut, iar mama nu l-a dat în judecată. pot obține acum, la majorat, pensie de întreținere? carla.nadina carla.nadina Tatal meu nu m-a recunoscut atunci cand m-am nascut, iar mama nu a vrut sa il dea in judecata pentru pensie alimentara. Eu am implinit varsta de 19 ani si as ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am 20 de ani și până acum nu am avut nici o idee ... SiaMaria SiaMaria Buna seara,am 20 de ani și până acum nu am avut nici o idee de cine este tatăl meu pentru că nu m a căutat ,am adunat diferite informații de la bunica ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara  Buna,as avea nevoie de ajutor!Am un copil in varsta de 16ani,tatal copilului fiind si politai nu a dorit sal recunoasca categoric.Cand copilul implinise 1 an ... (vezi toată discuția)