Buna seara,am 20 de ani și până acum nu am avut nici o idee de cine este tatăl meu pentru că nu m a căutat ,am adunat diferite informații de la bunica ,mătuși,pt că mama nu prea deschidea subiectul despre tatăl meu,cu informațiile adunate am reușit să iau legătura cu el ,acesta mi a propus testul de paternitate pe care L am acceptat,întrebarea mea este !
După testul de paternitate,acesta ar avea obligații față de mine o data ce nu m a recunoscut și 20 de ani nu a plătit pensia alimentara?
Pensia de întreținere este datorata pana la 18 ani sau după aceasta vârstă, numai dacă sunteți în continuarea studiilor, pana max la 26 ani. Ca regula generala, aceasta nu este datorata retroactiv.
Bună ziua!
Daca se va adeveri, in urma testului de paternitate, că într-adevăr v-ați găsit tatăl, aveți posibilitatea, daca sunteți în continuarea studiilor( facultate, postliceală) să solicitați de acum încolo până la 26 de ani pensie alimentara; pentru pensia neplătită până acum nu aveți ce face!
Dar, in cazul decesului tatălui dvs., daca acesta va avea bunuri în patrimoniu la data decesului lui, puteți veni la momentul respectiv la moștenire.