Buna ziua.
Imi pare rau daca aceasta nu este sectiunea potrivita pentru aceasta intrebare, nu am stiut unde sa o pun, rog un moderator sa o mute dacanu este la categoria potrivita. Multumesc pentru intelegere!
Acum intrebarea in sine:
In extrem de multe cazuri mai multe persoane iau in chirie un apartament cu mai multe camere pentru a reduce costurile. In zona unde locuiesc eu, o grasoniera decenta este in jur de 220-250 euro/luna iar un apartament cu 2 camere 250-300 euro/luna, daca inchiriati un apartament cu 2 camere impreuna cu o alta persoana beneficiile financiare sunt evidente.
Problema apare intr-o situatie de genul urmator:
1. Persoanele A si B se inteleg sa ia in chirie in felul descris mai sus un apartament cu 2 camere, iar contractul este facut doar in numele persoanei A
2. Dupa ceva timp, persoana B, deoarece nu are nici o obligatie pleaca, se muta, nu mai raspunde la telefon etc.
Acum persoana A a ramas cu o chirie care posibil sa nu aiba cum sa si-o permita.
In Statele Unite stiu ca se pot trece numele tuturor locatarilor pe contract impreuna cu supa pe care o are de platit fiecare dintre acestia ca si chirie astfel incat chiar daca unul dintre locatari "dispare", ceilalti nu sunt afectati negativ.
Intrebarea mea este daca exista asa ceva si la noi? Si daca da unde as putea gasi mai multe informatii despre acest lucru/cum m-as putea informa?
Nu imi pot permite confortabil sa iau in chirie un apartament de o singura camera iar o situatie destul de asemanatoare cu cea descrisa mai sus mi s-a intamplat personal cu o alta chirie asa ca as dori sa ma protejez.
Plata chiriei
cogo28
Locuiesc cu chirie intr-un apartament de 2 camere impreuna cu prietena mea si un coleg.Eu stau cu prietena intr-o camera si el in cealalta. Cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)