Bunaseara, doresc sa cumpar un teren in Teleorman (saracie maxima) titlu de proprietate este pe numele tatalui vanzatorului ( decedat in 1999 care mai are 3 surori si mama supravietuitoare ). Vanzatorul sustien ca tatal sau , in momentul cand traia (era un intelectual) a facut la Primarie impartirea pamantului pt fiecare cate o paarcela. Impartirea s-a facut sub directa lui supraveghere in fata primarului, fiind consemnata intr-un registru al Primariei. Acutalul proprietar sustine ca el e singurul mostenitor al acelei parcele , conform dorintei tatalui sau , respectata de toti fratii.
Intrebare: Este valabila adeverinta scoasa de la Primartia din comuna in fata notarului pt a intocmi actele de vanzare-cumparare ? Cat este de valabila din punct de vedere legal de tatal decedat cand acesta era in viata in fata primarului? In zona respectiva toti posesorii de teren improprietariti conform legii 18/1991 sunt in aceeasi situatie adica au cedat parcele de teren mostenitorilor directi :Frati, surori, fii, fice, nepoti.
@alex333:
In Romania dvs. reala din Teleorman, toate-s bune si frumoase cand se gasesc metode pentru incasarea impozitelor.Acea fituica/registru, are rolul de a sti cine/cat plateste in numele titularului si nu (cum o numiti numiti dvs.) dezmembrare, care nu se putea face efectiv , viager, decat in urma unui act de instrainare(vanzare/donatie) . Dupa deces nu ramane decat succesiunea. Ar fi util si pentru noi sa stim cam ce scrie in acea adeverinta de la primarie.Si daca sunteti atat de convis de valabilitatea ei(intelectuala), de ce mai puneti intrebari aici, multumind pentru raspunsuri cu apostrofari?