avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Luna aceasta,pe 20 iunie, închei studiile la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București,la zi. Sunt însărcinată în 4 luni și doresc să știu dacă o să beneficiez de indemnizația pentru copil până la doi ani. Dacă răspunsul este afirmativ, actele se depun înainte cu o lună de nașterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Ana Bst , utilizator 16:28, 6 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti 12 luni in care ati fost studenta la zi, fara intrerupere (cu exceptia cazurilor medicale).
Adica in perioada decembrie 2016 - noiembrie 2018 sa aveti 12 luni de frecventare, fara intrerupere, a cursurilor de zi ale facultatii.
Si eu cred ca indepliniti aceasta conditie.
Mergeti la Primaria de domiciliu (Serv. Social) si solicitati lista cu actele necesare pe care le depuneti tot la Primarie in termen de 30 de zile de la nasterea copilului.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Isabela21 Isabela21 Buna seara. Am si eu cateva nelamuriri si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde.De curand am aflat ca sunt insarcinata,voi naste in septembrie,anul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil andreeacosat andreeacosat Buna seara. Am si eu o intrebare ! Am aflat ca sunt insarcinata si am fost data afara de la locul de munca. Pe anul acesta am doar 7 luni lucrate cu contract. ... (vezi toată discuția)