Este legal ca membrii aosciatiei de proprietari sa renunte la calculul contravalorii energiei termice consumate pentru incalzire cu ajutorul repartitoarelor?
Mentionez ca acestea au fost instalate in urma cu cativa ani, iar acum mai mult de 80% dintre proprietari doresc sa renunte la acestea, energia termica urmand sa fie calculata pausal in functie de suprafata fiecarui apartament.
Mai mult, unii proprietari si-au extins suprafetele prin includerea balcoanelor sau au marit suprafata radianta (marit numarul de elementi ai caloriferelor, schimbarea acestora cu unele cu caracteristici tehnice superioare).
Am inteles ca incepand din data de 1 octombrie este obligatorie utilizarea repartitoarelor (HG933/2004, modificata prin HG609/2007).
Ce se poate face?
Foarte bine ati facut. Oricum tot cei cu repartitoare vor fi dezavantajati. Din 2 motive. Vor plati mai multa caldura decat consuma, si in plus vor plati si costuri de citire.
Pai ceva de genul asta i-am sfatuit mai multi dintre noi sa faca pe cei care doresc sa renunte, in celalalt post pe care l-a deschis pe acest forum.
Am spus sa renunte la a li se mai lua in calcul repartitoarele, dar sa nu rezilieze contractul.
In acest fel, firma va face calculul, va incasa bani pentru citiri numai de la cei trei (si s-ar putea sa nu le mai convina sa se deplaseze pentru cativa lei cat vor mai lua), iar celorlalti 12 le va calcula caldura in functie de consumul celor 3 (care cu siguranta nu va mai fi 25 de lei), iar ceilalti vor putea consuma cata caldura doresc (in final oricum suma totala platita va fi egala cu suma facturata de catre furnizor. deci nu se va pune o suma de plata care sa nu fie corelata cu factura venita de la furnizor)
Teoretic este in regula cum spuneti dumneavoastra. Insa dupa cum am vazut ca firma resp. stie sa repartizeze caldura, eu unul ma astept la orice din partea lor.
Angajatul venit sa citeasca aparatele i-a propus unuia dintre vecinii mei sa "i le aranjeze". Omul platise 500 lei / 63 mp UTILI in aceeasi luna cu cei 25 lei / 51 mp UTILI ai vecinului "prieten" cu firma. Observatie: chiar acest vecin (cel cu 25 lei pe luna) a mijlocit aducerea firmei T in scara noastra, nicidecum Asociatia. Pe cealalta scara avem o alta firma de repartitoare I.
Deci ? Sa ne asteptam la ceva curat, corect din partea lor ?
Adevarat doamna Elga, nu putem dovedi nimic, nici masluire, nici propunerea de aranjare, insa cred ca avem dreptul sa ne spunem opiniile si acestea sa ramana nesterse.
Cum ramane cu deciziile luate cu majoritate de voturi 75% care nu pot fi puse in aplicare pentru ca un presedinte doreste altceva ? Vai noua.
Presupun ca aveti fie originalul fie o copie a procesului verbal.
Toata corespondenta o purtati prin intermediul postei scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Va adresati:
- presedintelui sa puna in aplicare hotararea AG cu mentiunea ca in caz contrar veti solicita instantei de judecata sa puna in aplicare hotararea AG
- firmei de prestari de servicii cu aceeasi mentiune
In cazul in care pe prima factura apar cheltuieli pt semnatari, va adresati OPC din judet in care reclamati abuzul comis de firma prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
De asemenea va puteti adresa ANRSC pentru a le prezenta situatia creata de refusul firmei care este autorizata de aceasta minunata institutie...
Va doresc succes. Ati reusit un lucru la care eu doar sper...
Căldură pausal
Georgi91
Bună ziua! Cum se calculează plata pentru căldură la un apartament ( pausal)? Admistratorul spune că în funcție de materialul din care este făcut ... (vezi toată discuția)