avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune in instanta

Ma vad obligat sa fac succesiunea in instanta (dupa decesul sotiei),deoarece fiul vitreg nu doreste aceasta pe cale notariala . Va rog frumos,cu ce acte si cum deschid succesiunea,eventual taxe,timbre etc.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Tudor63, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:45, 5 Iunie 2018
Buna ziua,
Cerere, certificat de casatorie de deces c.I acte de proprietate ale bunurilor, certificatul de la camera notarilor ca nu s-a dezbatut succesiunea, actele care sa ateste ca si fiul vitreg este mostenitor etc
taxa este de 5% din valoarea bunurilor pretuite initial de dumneavoastra.
Expertiza care va costa circa 1500 lei.
Alte cheltuieli daca se mai impun.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune va rog sa imi spuneti si mie cat ma costa deschiderea de succesiune in cazul in care sunt fiu si certificatul de deces se afla la mama\"vitrega\"? va ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariafarau@yahoo.com mariafarau@yahoo.com Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce acte trebuie si care sunt demersurile pentru succesiune in urma decesului parintilor . (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)