avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire cheltuieli gospodarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire cheltuieli gospodarie

Buna ziua.
Locuiesc intr-o casa, impreuna cu parintii mei. Acestia m-au anuntat ca in viitor intentioneaza sa mearga la un notar sa faca un testament ca dupa moartea lor, casa sa revie 50-50 cu fratele meu.
Noi cand ne-am mutat in aceasta casa, era o casa nefinisata, practic o casa la alb fara bransamente la gaz, apa ,peretii albi.
Fratele meu a plecat din casa la 1 luna dupa ce ne-am mutat, iar investitiile din casa am facut-o cu banii mei si a parintilor. Si inca mai urmeaza investitii majore.
In conditiile in care vor sa faca impartirea pe jumatatea, era normal ca si cheltuielile sa se imparta la 3? Adica ar fi trebuit ca si fratele sa intervina cu partea lui de investitie, din moment ce va mosteni jumatate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 4carmen0 , utilizator 12:53, 6 Iunie 2018
Nu. Dumneavoastra dupa decesul părinților veți avea un drept de creanta asupra fratelui si veți diminua cota lui proporțional cu valoarea adusă casei din contribuția Dvs . Astfel, dacă prin aportul Dvs de 1000 lei valoarea casei a crescut cu 10.000 lei, aveți asupra lui o creanta de 5.000 lei, nu 500 lei
Multumesc de raspuns.......si intreb in continuare.
Prin testament parintii vor sa stabilieasca 50-50....casa la inceput avea 50.000 euro, acum e undeva la 80.000 euro(avand in vedere investitiile)....dreptul de creanta asupra fratelui cum o cer? Trebuie sa am acte ca am bagat banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori un sfat. orice sfat mi-ar fi util. 4carmen0 4carmen0 Buna ziua, as dori un sfat. Parintii mei au vandut un apartament si au cumparat o casa in 2010. Este vorba despre o casa la vremea respectiva de 50.000 euro. ... (vezi toată discuția)
Impartire casa viodaniel viodaniel Buna ziua, Va rog sa ma ajutati urgent in urmatoarea problema: Fratele meu s-a mutat de 5 ani impreuna cu familia lui(sotia si 1 copil) intr-o casa unde ... (vezi toată discuția)
Autentificare notariala pentru recunoasterea contributiei financiare la amenajarea unei case romanaplumb romanaplumb Buna seara, as vrea un sfat cu privire la situatia mea: mama este proprietara casei parintesti iar in 2011 eu am dat fratelui meu o inturnare pt acest ... (vezi toată discuția)