Buna ziua.
Locuiesc intr-o casa, impreuna cu parintii mei. Acestia m-au anuntat ca in viitor intentioneaza sa mearga la un notar sa faca un testament ca dupa moartea lor, casa sa revie 50-50 cu fratele meu.
Noi cand ne-am mutat in aceasta casa, era o casa nefinisata, practic o casa la alb fara bransamente la gaz, apa ,peretii albi.
Fratele meu a plecat din casa la 1 luna dupa ce ne-am mutat, iar investitiile din casa am facut-o cu banii mei si a parintilor. Si inca mai urmeaza investitii majore.
In conditiile in care vor sa faca impartirea pe jumatatea, era normal ca si cheltuielile sa se imparta la 3? Adica ar fi trebuit ca si fratele sa intervina cu partea lui de investitie, din moment ce va mosteni jumatate?
Multumesc.
Nu. Dumneavoastra dupa decesul părinților veți avea un drept de creanta asupra fratelui si veți diminua cota lui proporțional cu valoarea adusă casei din contribuția Dvs . Astfel, dacă prin aportul Dvs de 1000 lei valoarea casei a crescut cu 10.000 lei, aveți asupra lui o creanta de 5.000 lei, nu 500 lei
Multumesc de raspuns.......si intreb in continuare.
Prin testament parintii vor sa stabilieasca 50-50....casa la inceput avea 50.000 euro, acum e undeva la 80.000 euro(avand in vedere investitiile)....dreptul de creanta asupra fratelui cum o cer? Trebuie sa am acte ca am bagat banii?
Impartire casa
viodaniel
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati urgent in urmatoarea problema:
Fratele meu s-a mutat de 5 ani impreuna cu familia lui(sotia si 1 copil) intr-o casa unde ... (vezi toată discuția)