avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de dispozitie intre vii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de dispozitie intre vii

Contractul de inchiriere a unui imobil este considerat "act de dispozitie intre vii"?
Din ce am citit contratul de inchiriere este un act de administrare, dar tot intre vii, insa nu inteleg daca este o diferenta intre "administrare" si "dispozitie".
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:03, 6 Iunie 2018
Act de administrare= act juridic civil care se îndeplineşte pentru ca bunurile ce alcătuiesc patrimoniul unei persoane fizice sau juridice să-şi realizeze destinaţia prin utilizarea lor în limitele unei exploatări normale şi menţinerea lor în stare de funcţionare, ele rămânând de regulă în proprietatea titularului, libere de orice sarcini. Administrare insemna ca proprietarul uzeaza de bun, in sensul ca il inchiriaza, il ofera spre folosinta gratuita, achita taxele si impozitele aferente etc. In tot acest timp, ramane insa proprietar.

Acte de dispozitie= act juridic care are ca efect înstrăinarea unor bunuri, consumarea sau distrugerea lor materială, instituirea unor sarcini asupra acestora sau renunţarea la drepturi (de ex.: vânzarea, donatia, constituirea unei ipoteci, darea în gaj, renunţarea la o cale de atac etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare de munca sau acte de administrare -administrator srl ContSters56278 ContSters56278 am cautat in forum dar nu am gasit raspuns la dilema : este legal sa desfaor diverse activitati intr-un SRL fara sa am macar un angajat ci doar administrator ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Doresc să închiriez un apartament pe care l-am cumpărat prin credit ipotecar. ce trebuie să fac ca să fie totul legal? Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa inchiriez un apartament care l-am cumparat prin credit ipotecar. As dori sa stiu cum trebuie sa ma comport pentru a face totul legal (vezi toată discuția)