avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O femeie în vârstă de 88 ani trece printr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O femeie în vârstă de 88 ani trece printr-o situație neobișnuită: nepotul ei ii ridica pensia și refuză să îi dea CI. Vă rog să îmi dați un sfat pentru rezolvarea situației

femeie pensionara in varsta de 88 ani trece printr-o situatie fara precedent. Nepotul ei ii ridica pensia si refuza sa ii dea CI. Toate actele femeii sunt in posesia nepotului. Va rog sa imi dati un sfat
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 14:16, 10 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incasarea pensiei de catre o alta persoana decat beneficiarul se poate realiza numai in baza unei procuri speciale autentificate. Daca cel care se prezinta cu buletinul beneficiarului pentru ridicarea pensiei nu poseda aceasta procura speciala atunci predarea banilor de catre functionarul postal este ilegala.

Daca beneficiarul nu se poate deplasa pentru incasarea pensiei, aceasta se poate plati cu ajutorul factorului postal direct beneficiarului la domiciliul acestuia.

Puteti sesiza reprezentantii postei despre acest abuz al nepotului cat si despre utilizarea neautorizata (fara procura) a cartii de identitate facand mentiunea ca plata pensiei sa fie facuta direct beneficiarului la adresa de domiciliu. Poate fi sesizata politia printr-o plangere expunand in detaliu situatia creata.



Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana in cauza este sanatoasa, se poate intretine singura? Nepotul ii da sau nu bamii, o intretine pe bunica sau nu? Nu ii poate ridica pensia fara procura.
Buna ziua "feliciaionescu" .

Dumneavoastra ingrijiti respectabila doamna " pensionara in varsta de 88 ani" ?

Care este starea de sanatate a doamnei ? Are acces la servicii medicale ?

Din ce resurse financiare se asigura intretinerea curenta (mancare, caldura, medicamente, taxe, etc ...) ?

Cu stima.
Sesizati politia si diriginta oficiului postal aferent locuintei doamnei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii neincasate, persoana decedata noiklosa noiklosa Buna ziua, Am sa caut sa sintetizez situatia, pe cat este posibil. Asadar, o matusa de-a mea a fost internata in spital in urma cu aprox 4 luni. Nefiind ... (vezi toată discuția)
Escrocare batrana cu handicap petre_marian petre_marian buna ziua.am un nepot care ii mananca banii soacra-mi.Soacra-mea este nevazatoare avand certificat de handicap vizual grav optand pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copilul meu de care din pacate nu mai stiu nimic?! cipri05 cipri05 La sfatul si indrumarea dvs....dupa cum am vb si in disuctiile anterioare...in ciuda unor judecati si procese de aproape un an de zile,in care am solicitat ... (vezi toată discuția)