avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitatile trebuie facturate?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitatile trebuie facturate?

penalitatile calculate conform unui contract de vanzare cumparare incheiat trebuie facturate? adica pentru a le solicita plata in instanta trebuie sa am emisa vreo factura pe penalitati?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 23:10, 2 Noiembrie 2009
In cazul in care calculul de penalitati este prevazut in contractul de vanzare-cumparare, este suficient sa prezentati instantei modalitatea de calcul a acestora si valoarea lor pana la data introducerii actiunii, solicitand acordarea acestora pana la data achitarii integrale a debitului principal..
Dar daca debitul s-a incasat si vreau sa le cer penalitati pt intarziere in instanta acestea trebuiesc facturate?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea penalitatilor in cursul judecatii ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua! Am un dosar care a fost pe rol la un tribunal; a ramas in pronuntare la primul termen, apoi l-a repus pe rol, apoi a venit un alt judecator care ... (vezi toată discuția)
Penalitati factura Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori sa stiu cum pot calcula penalitatile in cazul unei facturi neachitate la termen.Mentionez ca nu am stipulat nimic pe factura legat de acest ... (vezi toată discuția)
Factura de penalitati alina_vi alina_vi O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de ... (vezi toată discuția)