avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... constructie casa regie proprie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

constructie casa regie proprie

Buna ziua, vreau sa construiesc singur casa mea, având toate avizele, autorizatie de constructie ,diriginte de santier si lucram doar membrii familiei sotie, copii riscam vreo sanctiune de la ITM
Cel mai recent răspuns: _Mihail_ , utilizator 14:36, 17 Ianuarie 2020
Cereti firmei respective sa va prezinte documentele care atesta existenta legala a firmei si a contractelor individuale de munca ale lucratorilor.
Existenta legala a firmei o puteti constata la ONRC- solicitati un certificat constatator- , despre angajati cam greu pentru ca nu are nicio obligatie legala in privinta prezentarii c.i.m...... este riscul societatii daca lucreaza cu angajati la negru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsuri. Si eu cred la fel dl.Cornel Vasile, daca inchei contractul cu o firma de constructii si ma asigur ca aceasta functioneaza la acest moment (in acest moment am luat legatura cu o firma ce are 2 angajati si apare activa in 2019), nu cred ca mai trebuie sa fac pe detectivul sa verific daca lucratorii adusi la santier au CIM etc.. E problema lui daca lucreaza cu echipe la negru, nu? Firma contractata poate angaja echipe ce au firma, sau poate subcontracta altei firme etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa in regie proprie laurentiuu laurentiuu Cum pot sa construiesc o casa in regie proprie fara sa iau amenda?Nu doresc firma pentru ca este foarte scumpa. (vezi toată discuția)
Regie proprie in constructii Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum se defineste termenul de Regie Propie in Constructii? Daca o constructie este construita in regie propie mai este ... (vezi toată discuția)
Constructie acoperis in regie propie MARIA MONSALVETE MARIA MONSALVETE Buna seara. Doresc sa construiesc acoperis la o casa in regie propie. Sunt propietarul casei , am toate documentele la zi ( plan, proiect, ... (vezi toată discuția)