avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Am nevoie de un sfat...

Exista pe rol un dosar ce are ca obiect Plangere impotriva unui Proces verbal emis de AFP, prin care firma a fost amendata cu 1000 ron. urmatorul termen este 11 decembrie.
Insa astazi am primit somatie+ titlu executoriu pentru neachitarea acestei sume.
Care este urmatorul pas pe care tb sa il fac?
Stiu ca O.G. nr. 2/2001 prevede in mod expres, in art. 32 alin. (3), ca “plangerea suspenda executarea”.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: camiha , utilizator 16:02, 2 Noiembrie 2009
Solicitati instantei un certificat de grefa pe care il veti depune la Finante pentru a fi lasat in pace pana la solutionarea litigiului.
Din cvate am citit in OG92/2003 art. 184 prevede ca introducerea contestatiei pe cale administrative de atac nu suspenda executarea actului administrativ fiscal.
(2) Organul de soluţionare a contestaţiei poate suspenda executarea actului administrativ
atacat până la soluţionarea contestaţiei, la cererea temeinic justificată a contestatorului.

In acest caz, cum se procedeaza pentru suspendarea titlului executoriu; nu cred ca este suficienta depunerea la organul fiscal emitent a unui certificat de grefa.
Se face cerere de suspendare a executarii sau contestatie la executare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura contestatiei la executare silita MINOKA HR MINOKA HR Buna seara, As dori sa ma ghidati si pe mine in labirintul cailor procedurale. Problema este urmatoarea: S.C. X a primit in luna mai o amenda contraventionala ... (vezi toată discuția)
Retragere cerere de chemare in judecata si restituirea taxei de timbru judiciar catre reclamant. Bizy Bizy Buna ziua, Va rog spuneti-mi si mie, daca am facut o contestatie la executarea silita, iar cererea a fost deja comunicata catre parat (o institutie publica), ... (vezi toată discuția)
Decizie garda financiara fara temei juridic, unde o atac? Analore Analore Am sa incerc sa va expun speta cat mai concis posibil: O persoana fizica comite o contraventie care este sanctionata de Garda Financiara, prin P.V. ... (vezi toată discuția)