avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... condus cu dreptul de conducere anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

condus cu dreptul de conducere anulat

Buna ziua,,va rog de un sfat
Am avut 2 dosare penale pe speta rutiera-condus cu alcoolemie de 0,92 la mie la proba 2 de sange si al doilea in perioada de cercetare conducere cu dreptul de conducere suspendat, dosare incheiate in 2013 si 2014 cu condamnare 8 luni cu suspendare.Nu am avut nevoie de carnet si doar recent am depus dosar ptr redobandire carnet,Miercuri am transportat un coleg cu masina in oras , surprins de politie si din nou va fi dosar.Exista in situatia mea de posibilitatea de obtinere de aceata data a amenzii penale ( acum prevazuta in legea rutiera si care la precedentul dosar conducere ce dreptul suspendat nu exista) binenteles cu reprezentarea unui avocat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: hora70 , utilizator 09:35, 10 Iunie 2018
Din cate inteleg a intervenit reabilitarea de drept pentru condamnarile trecute.
Teoretic este posibil sa fiti condamnat la amenda penala, instanta insa vede antecedentele dvs in cazier si o sa fie destul de complicat sa obtineti.
Asa este ,va fi cam greu

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din cate inteleg a intervenit reabilitarea de drept pentru condamnarile trecute.
Teoretic este posibil sa fiti condamnat la amenda penala, instanta insa vede antecedentele dvs in cazier si o sa fie destul de complicat sa obtineti.


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
epoepo, utilizator
Multumesc ptr raspuns ,Reabilitarea de drept a avut termen final undeva la sfarsitul anului 2015.Posibilitatea amenzii penale ramane la latitudinea judecatorului sau procurorul de caz poate hotari acest lucru?
Multumesc!
Dupa ce se pune in miscare actiunea penala, puteti incheia un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Alcoolemie 1,09 - se va intocmi dosar penal? cela_alexia cela_alexia un prieten a fost depistat cu o alcoolemie de 1.09 in sange, va rog sa-mi spuneti daca i se va intocmi dosar penal si daca pedeapsa va fi cu suspendare. ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan nicu44 nicu44 Buna. in urma cu 2 saptamani am baut cateva pahare de palinca iar dupa cateva ore am plecat acasa. aveam de facut doar cateva sute de metri si nu mergeam pe ... (vezi toată discuția)