avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am renunțat la judecată (în calitate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am renunțat la judecată (în calitate de co-reclamant) printr-o cerere depusă personal cu mai mult de o lună înainte de primul termen. Se poate da o hotărâre în lipsă, prin care să se specifice că nu mai sunt parte în proces?

Am renuntat la judecata (in calitate de co-reclamant) printr-o cerere depusa personal cu mai mult de o luna inainte de primul termen. In cererea de chemare in judecata s-a specificat ca reclamantii desemneaza pe X sa-i reprezinte. Totusi, am primit o citatie la primul termen, "pentru a depune mandatul numitului X". As dori sa nu ma prezint. Am trimis, dupa primirea citatiei, un email cu un document semnat, in care explic faptul ca nu mai e necesar sa ma prezint. De asemenea am atasat si o copie a cererii de renuntare.
Se poate da o hotarire, in lipsa, prin care sa se specifice ca nu mai sint parte in proces? Nu cred ca mai e cazul sa mandatez pe X daca am renuntat si nici nu cred ca cererea poate fi refuzata. Pot fi obligat la plata catre pirit a unor cheltuieli sau amendat ca nu ma prezint?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters476560 , utilizator 18:16, 10 Iunie 2018
Cererea de renuntare a fost depusa personal la o saptamina de la depunerea cererii de chemare in judecata. Prima infatisare s-a stabilit la o luna de la depunerea cererii de chemare in judecata. Nu am inteles de ce am mai fost citat. In mod normal, nu ar mai fi trebuit sa fiu citat, ar fi trebuit sa fie citati doar coreclamantii ramasi. Cererea de renuntare s-a depus inainte de citarea partilor, deci n-ar trebui sa platesc cheltuieli de judecata.
Partile in proces sint: Reclamanti: A firma, prin avocat, B, C, D persoane fizice care au precizat ca doresc sa fie reprezentate de B (fara sa depuna un act semnat pentru imputernicirea lui B) si P pirit.
Cronologia activitatilor a fost:
Data x : s-a depus cererea de chemare in judecata de catre avocatul lui A
Data x+o saptamina: Reclamantul D renunta prin cerere depusa personal
Data x + o luna : se stabileste prima infatisare la Data x + doua luni si se citeaza A, B, C , D si P. Cu mentiunea pentru B, C si D ca vor mandata, la prima infatisare pe B sa-i reprezinte. Textual: "veti depune mandatul persoanei B", asa scrie in citatia lui D.
De aici eu inteleg ca de fapt la aceasta prima infatisare se doreste sa se stabileasca un mod clar cine sint partile ca sa poata inceapa dezbaterea fondului. Cred ca aceasta prima infatisare nu reprezinta primul termen.
In cazul in care D a renuntat inainte de inceperea dezbaterii fondului (primul termen) rezulta ca nu trebuie sa plateasca nimic si nu mai are nici o legatura cu procesul. E corect ceea ce spun?
Initial ati spus altceva, iar intrebarea a fost de ce se solicita in continuare sa depuneti dovada calitatii de reprezentant, sper ca raspunsul dat va este de folos.
Nu poate fi fixat primul termen de judecata la o luna de la depunerea cererii de chemare in judecata.
Dar in cazul in care ati depus cererea de renuntare la judecata, inainte de comunicarea cererii de cheamare in judecata, asa cum ati afirmat ulterior, nu plati cheltuieli de judecata, conform art. 406 alin. 3 din Cod proc. civ.
In mod normal, daca cererea de chemare in judecata a fost formulata personal, instanta va lua act de cererea de renuntare la judecata.
Multumesc.
Eu am depus cererea de renuntare la o saptamina de la depunerea cererii de chemare in judecata. Nu cred ca in intervalul acesta s-a trimis cererea de chemare in judecata catre pirit.
Prin urmare, sa inteleg ca cererea mea de renuntare va fi aprobata fara discutii si fara obigatia de a plati ceva piritului (care oricum va continua procesul cu ceilalti coreclamanti care nu au renuntat)?
Revin cu date concrete:
2 mai depunere cerere de chemare in judecata
8 mai depunere cerere renuntare la judecata
31 mai data citatiilor catre reclamanti (prin care se specifica faptul ca vom depune mandatul persoanei imputernicite) si pirit (nu inteleg de ce am mai fost citatsi eu deoarece nu mai trebuie sa depun mandatul nimanui pentru ca am renuntat)
3 iunie stabilire prima sedinta pe 22 iunie (am impresia ca nu e primul termen)

Alte discuții în legătură

Ma pot razgandi in privinta renuntarii la judecata? ContSters347294 ContSters347294 In urma unei discutii cu aparatorul piritilor am stabilit sa cer renuntarea la judecata deoarece am cazut la intelegere . Am trimis pe fax cererea de renuntare ... (vezi toată discuția)
Intampinare semnata de o alta persoana decat paratul sau avocatul lui dana3329 dana3329 Buna ziua. De curand am intrat intr-un proces de pensie pentru intretinere copil in calitate de reclamant. As dori sa sa intreb: daca intampinarea este ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar iolaru iolaru Pentru a renunta la actiunea de marire a pensiei alimentare, exista un model de cerere de renuntare? Mi-ati putea da acest model, va rog, daca exista? Va ... (vezi toată discuția)