avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu si diurna neplatite integral
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu si diurna neplatite integral

Buna ziua.vreau sa va intreb daca imi pot recupera salariul si diurna neplatite integral.patronul ma plateste 1000 de lei in mina si o diurna ilegala in functie de km parcursi adica 5,5 euro la suta de km parcursi.un exemplu in luna martie 2018 la decont in dupa ce mi sau calculat km parcuri am primit suma de844 euro.acum la inceputul lunii iunie mi-a fost dat la semnat un ordin de plata cu suma de 2065 euro.impartit la 29 zile lucrate reiese ca patronul ar trebui sa ma plateasca cu 71,20 euro pe zi.suma de 1221 euro intrind in buzunarul patronului.conducem non stop cu asa zise tranzite unde in 24 ore conduci 2000 km cu doua ore de somn.detin probe foto de pe localizarea masinilor, a foilor de parcurs divada audio unde patronul ii spune unui potential angajat ca salariul este de 1000 ron si 5,5 euro la suta de km.sintem in aceaata situatie peate 50 de soferi de la aceasta firma.ce este de facut si care sint pasii de urmat pentru recuperarea banilor cuveniti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 10 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
patronul ne-a spus in fata ca puteti merge unde vreti ca toate apele sint aranjate.are o pila o inspectoare la itm arad
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate avea, dar exista si foruri superioare ITM-ului unde se pot depune sesizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare rest diurna Ioanichie Ioanichie Buna ziua.intrebare: imi mai pot recupera restul de diurna si restul de salar pe ultimi 6 ani?pe statul de plata care este in alb fara nici o stampila sau ... (vezi toată discuția)
Diurna externa Ioanichie Ioanichie Am intrebat contabila firmei care este diurna mea externa si nu a vrut sa imi spuna! Sint platit ilegal in functie de km parcursi.in fiecare luna apare o ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se incadreaza Ioanichie Ioanichie la ce infractiune se incadreaza patronul care in loc de salariul minim iti da 1000 ron in mina,si diurna ti-o da in functie de km parcursi desi el se scade la ... (vezi toată discuția)