avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posed 100,000 euro + și aș dori să-mi cumpăr o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posed 100,000 euro + și aș dori să-mi cumpăr o casă. Am înțeles însă că nu pot plăti numerar decât suma maximă de 50,000 lei, restul numai prin transfer bancar. Ce probleme pot întâmpina dacă banii sunt adunați din muncă fără forme legale?

Pana la varsta de 35 de ani nu am lurat cu forme legale. Sunt programator, si am avut o sananate mai subreda, asa ca m-am multumit cu munca la negru. Posed 100,000 euro + si as dori sa-mi cumpar o casa. Am inteles insa ca nu pot plati numerar in fata notarului decat suma maxima de 50,000 lei , restul doar prin transfer bancar, nici macar depozit bancar, ce transfer. Adica sa-mi fac cont personal la o banca romaneasca, sa virez banii in contul meu si de acolo sa fac transferul. Cam ce probleme pot intampina? bani blocati ? nervi?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pertud , utilizator 02:00, 18 Iunie 2018
Am inteles ca nu se poate sa depui banii direct. E considerata tot plata cash viramentul . trebuie neaparat transfer.
Plata prin depunere de numerar in contul vanzatorului nu este considerata plata in numerar. Nu este obligatoriu sa faceti transfer/virament din contul dvs in contul vanzatorului. Daca notarul public cu care ati discutat are alta parere, cereti si opinia unui al doilea notar public.
Sincer, in București sunt sute de tranzacții imobiliare in care cumpărătorul pune banii direct in contul vânzătorului mergând cu banii la banca. Vreti o soluție buna?...deschideți la o banca cont, puneți in contul Dvs bani in sume mici, fie prin transfer din contul ce il aveți in străinătate, sa fie sub o mie euro, fie prin alimentare cont din banii ce ii aveți Cash la saltea. Cand aveți întreaga suna, procedați la cumpărarea bunului. Mai sunt si alte variante dar sincer va complicați. Asa e cel mai bine. Alimentarea in timp a contului cu mie mici
Avem multe banci in tara. Deci deschideti cont la mai multe banci, depuneti bani cateva zile si apoi virati banii catre vanzator dupa inca o perioada.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vreau sa judec, dar spui ca ai o sanatate mai subreda....deci ai beneficiat cel mai probabil de servicii medicale decontate de stat, insa te-ai multumit cu munca la negru....asta in conditiile in care aceasta categorie de persoane (zona de IT, in special programatorii) beneficiaza de o gramada de facilitati fiscale fata de ceilalti.....banuiesc ca la batranete o sa vrei si pensie de la marinimosul stat, care jupoaie pielea de pe fraieri ca sa de la "amarati".....nu ar fi fost mai simplu sa intri in legalitate? ... acum nu ai mai avea dilemele astea,,,,si apropos, vezi ca esti intr-o mare eroare, anumite fapte penale nu se prescriu atat de rapid pe cat iti doresti tu sa se intample...iar faptul ca o sa ai proprietati pe numele tau, la fix pentru autoritati, pentru ca o sa aiba ce sa scoata la licitatie ca sa acopere potentialul prejudiciu...

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)