avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Înregistrare hotărâre divorț
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Înregistrare hotărâre divorț

Buna ziua ca sa înregistrez divorțul la starea civilă trebuie neaparat sa fie legalizat ?Mentionez ca locuiesc in Japonia și Imi trebuie ca sa schimb pașaportul la ambasada .Am hotărârea care a venit prin posta la adresa din România eu fiind divorțată de un cetățean străin
Cel mai recent răspuns: Camerado , utilizator 07:05, 12 Iunie 2018
Aveti de indeplinit o procedura de exequator de recunoastere a hotararii respective in Romania,Japonia nefiind tara membra UE.Cautati un av este o procedura destul de complexa.O sa aveti nevoie de mai multe acte decat o simpla traducere legalizata.
Divorțul este finalizat și in România numai ca nu am știut ca trebuie legalizata hotărârea de divorț care sa pronunțat și in România

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Aveti de indeplinit o procedura de exequator de recunoastere a hotararii respective in Romania,Japonia nefiind tara membra UE.Cautati un av este o procedura destul de complexa.O sa aveti nevoie de mai multe acte decat o simpla traducere legalizata.

Atunc mergeti la tribunal cu cerere legalizare ,copie hotararea pronuntata de instanta din Romania si taxa 5 ron /ex.

Eu sint in Japonia se poate trimite prin posta de către cineva din familie? Ca sa înregistrez acest divorț la starea civilă trebuie sa fie neaparat legalizata?
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Atunc mergeti la tribunal cu cerere legalizare ,copie hotararea pronuntata de instanta din Romania si taxa 5 ron /ex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizarea divortului extracomunitar stoianav stoianav Buna ziua! As dori o lamurire daca este posibil, la problema mea si anume: Am fost casatorita cu un cetatean japonez, de care am divortat in mai 2012. ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)