avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere curatelă pentru o persoană în vârstă de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere curatelă pentru o persoană în vârstă de 84 de ani. Cum poate fi protejată de o eventuală intenție de păcălire?

Buna ziua,
Sunt nepoata dupa frate, nu stau in aceeasi localitate cu unchiul. El are 84 de ani, cu sotia decedata si fara copii. Momentan sta la un centru pentru batrani (cei de acolo l-au adus la o viata normala) avand in vedere ca din cauza alcoolului nu se putea tine in frau-nu manca, nu medicamente, nu igiena, nu asculata de ingrijitor, etc., are si probleme pshihologice MMSE 15 diagnosticat in 2017. Acum sunt pusa in fata situatiei ca un negru strain vrea sa obtina curatela (m-au sunat azi de la centru) in vederea trecerii imobilului pe numele acesteia in schimbul ingrijirii la domiciliu a unchiului. I-am spus ca as fi de acord sa-l angajez sa aiba grija de unchi (desi nu-mi convine sa-l scot de la centrul de batrani ca asa am patit si data trecuta, s-a distrus din cauza alcoolului). Ce posibilitati am si ce ar trebui sa fac ca nu cumva sa fie pacalit si sa-si piarda apartamentul? Am mai auzit ca dupa ce obtin curatela batranii sunt tratati in asa fel incat sa scape repede de ei ca sa dispuna de bunurile lor. NU vreau asa ceva, nu de aceea m-am ocupat de el ca acum cineva sa profite de el.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mcnc , utilizator 02:11, 13 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare persoana cu handicap grav mihaeza73 mihaeza73 Am un fiu care are 20 ani. Este evaluat cu handicap grav permanent (tetrapaeza spastica), si nu are discernamant. As dori sa aflu sub ce forma as putea sa-l ... (vezi toată discuția)
L-am internat pe tatal meu la un camin de bătrâni pentru ca ... danielav27 danielav27 L-am internat pe tatal meu la un camin de bătrâni pentru ca nu se mai putea îngriji singur. Am gasit casa un dezastru, face pe el. Fratele tatalui vrea ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)