avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,
Sotia mea lucreaza la o firma in ture, 11/24. Este constiincioasa si nu are ce i se reprosa in ceea ce priveste activitatea pe care o depune. In mod frecvent se depasesc cele 11 ore/zi fara a fi compensata in vre-un fel (nici zilele de sambata, duminica si/sau zilele declarate libere in care ea lucreaza totusi program normal). Conflictul a intervenit insa in momentul in care a refuzat sa mai lucreze non-stop pe perioada concediilor colegei , asta insemnand a lucra 8 zile consecutiv de dimineata pana seara. Ea nu doreste sa demisioneze insa e posibil sa fie pusa in aceasta postura. Intrebarea mea este daca demisioneaza pentru neindeplinirea de catre angajator a obligatiilor asumate prin contractul individual de munca (nicaieri in contract nu este stipulata aceasta prevedere) poate beneficia de somaj? Eventual daca imi puteti preciza si numarul articolului din codul muncii. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 20:03, 11 Iunie 2018
Bună ziua. Din câte cunosc nu poți beneficia de somaj daca-ți dai demisia ci trebuie să fi demis respectându-se mai multe criterii... Mai multe informații despre cum poți beneficia de șomaj gasiți aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc!.. Am parcurs link-ul mentionat de Dvs. Intrebarea esentiala ramane daca in Codul muncii adnotat in 2018 exista un articol care sa faca referire la demisie pentru neindeplinirea de catre angajator a obligatiilor asumate prin contractul individual de munca - cu posibilitatea de a beneficia de ajutor de somaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de motivul demisiei, aceasta nu da posibilitatea sa se beneficieze de somaj.
Dar cred ca va puteti adresa ITM.ului pentru a reclama toate neregulire de la locul sotiei de munca. Sau sotia sa vorbeasca cu un superior al doamnei, poate ajung la o intelegere, fiind si un angajat model...din ce spune.ti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.Eu am demisionat de curand deoarece in perioada in care am lucrat(4 luni) nu am primit decat un salariu.mi am dat demisia fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj gilbert gilbert Buna ziua! Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)