Poprire pe salariu și cont blocat. Cum poate fi obligată persoana de la Resurse umane să elibereze o adresă către bancă în care să fie specificată poprirea?
Buna ziua am o poprire pe salariu , aceasta este luata direct de la firma iar restul de salariu il virează în contul pe care il am, acum contul meu este blocat pentru ca doamna de la resurse umane nu dorește să îmi dea o adresa catre banca in care sa specifice despre acea poprire , doamna de la resurse umane a spus că nu imi eliberează acea adresa ca asa imi trebuie , ma pot descurca cu fluturasul de salariu dar nu am putut face nimic cu el . Are voie sa imi refuze eliberarea acelei hârtii , exista vreo lege care m-ar putea ajuta sau trebuie să stau sa ma rog de ea pana imi da acea hartie
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
(5) Registrul electronic si dosarele personale ale fiecarui salariat se vor pastra in conditii care sa asigure securitatea datelor, precum si pastrarea lor indelungata si corespunzatoare, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Angajatorul raspunde pentru asigurarea acestor conditii, precum si pentru orice prejudiciu produs salariatului, sau oricarei alte persoane fizice sau juridice, prin incalcarea acestor obligatii.
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Persoana de la RESURSE UMANE trebuia sa stie ca Titlul Executor pentru operarea retinerilor din salariul dumitale trebuia operat in STATUL DE PLATA si nu remis bancii. Ceea ce trebuia sa cunosti si dumneata! Poprirea se face de regula 1/3 din venitul net!