Poprire pe salariu și cont blocat. Cum poate fi obligată persoana de la Resurse umane să elibereze o adresă către bancă în care să fie specificată poprirea?
Buna ziua am o poprire pe salariu , aceasta este luata direct de la firma iar restul de salariu il virează în contul pe care il am, acum contul meu este blocat pentru ca doamna de la resurse umane nu dorește să îmi dea o adresa catre banca in care sa specifice despre acea poprire , doamna de la resurse umane a spus că nu imi eliberează acea adresa ca asa imi trebuie , ma pot descurca cu fluturasul de salariu dar nu am putut face nimic cu el . Are voie sa imi refuze eliberarea acelei hârtii , exista vreo lege care m-ar putea ajuta sau trebuie să stau sa ma rog de ea pana imi da acea hartie
Sunt sigura ca d-na de la Resurse Umane nu a remis bancii adresa de poprire. Executorii trimit si la banci si la firma unde lucreaza persoana ce urmeaza a fi executata. Si eu sunt Inspector RU si contabil salarii, am destui angajati cu probleme, dar nu am ezitat niciodata sa trimit adrese bancilor ca am luat act de un titlu executor. Nu inteleg de ce d-na de la RU nu vrea sa elibereze acea adresa, nu o costa nimic, poate doar 5 min sa o editeze si sa o tipareasca. Singura solutie ar fi sa mergeti la banca, poate gasiti o persoana mai binevoitoare si sa va elibereze banca o adresa catre firma ca aveti poprire pe cont. In rest nu exista nici o reglementare in acest sens care sa o oblige pe d-na de la RU sa va elibereze adresa. Toate reglementarile se refera strict la adeverinte de vechime , sporuri si alte miscari care trec prin REVISAL.