avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare cu suspendare

Buna Ziua

Se poate sa aflu un raspuns la urmatoarea intrebare?
-care este diferenta intre condamnare cu suspendare si condamnare cu executare in care se suspenda executarea pedepsei cu termen de incarcerare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 14:03, 12 Iunie 2018
In prima condamnare executarea pedepsei se suspenda, in a doua pedeapsa se executa si dupa aceea are si un termen in care este in libertate dar supravegheat sa nu recidiveze.
multumesc pentru raspuns.
Nu cred ca s-a inteles intrebarea:
-a doua cauza era in care se primeste condamnare cu executare insa instanta stabileste suspendarea executarii pedepsei si stabileste un termen de incarcerare.
Care este diferenta intre cele doua cauze in ceea ce-l priveste pe cel condamnat(ma refer la ce obligatii ii revin in fiecare din cazuri?)
In primul caz pe perioada suspendării pedepsei trebuie sa se prezinte periodic la poliția de proximitate si sa ia legatura cu agentul de supraveghere doar pe perioada cat este pedeapsa, in al doilea caz face acest lucru si pe perioada de încercare. Nu este perioada de încarcerare. E perioada de încercare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când se consideră executată o condamnare cu suspendare și probațiune? anca196 anca196 Acum 3 ani nepotul meu a fot condamnat 3 ani cu suspendare la executare si 7 ani de probatiune. Daca cei 3 ani s-au scurs, se considera pedepsa executata? daca ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis - rechizitoriu TiberiuCiprian TiberiuCiprian Am primit un rechizitoriu pentru comiterea celei de a doua infracțiuni de conducere fără permis in timpul perioade de încarcerare de la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Perioada de incercare pentru eliberare conditionata ContSters71772 ContSters71772 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o condamnare cu suspendare la o pedeapsa de 18 luni, care este perioada de incerare, multumesc anticipat, ... (vezi toată discuția)