avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delapidare și furt la locul de muncă. Este corect ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delapidare și furt la locul de muncă. Este corect să i se rețină tot salariul la lichidare?

Cunosc o persoană acuzată de delapidare și furt in urma lichidarii de la locul de muncă, in ultimele 6 luni lipsind din casa de marcat o sumă de 3000 de lei. I s-a oprit tot salariul la lichidare, persoana fiind nevoita să mai plătească încă 1400 lei din propriul buzunar. Ce e de făcut??
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 12 Iunie 2018
Pentru delapidare și furt, menționez din nou faptul că nu există dovezi certe! Persoana respectiva a lucrat într-un fast-food și avea responsabilitatea de a sta la casa de marcat, iar seara avea obligația de a face zetul și de a pune banii din ziua respectiva într-un plic iar apoi sa sigileze plicul, iar de o perioadă (aproximativ 6 luni) i s-a interzis să numere bani pe care îi punea în plicul respectiv. Mai e de menționat și faptul că șeful atrăgea atenția și la lipsa a 10 lei din casa de marcat înainte de această perioadă de 6 luni.
Puteti depune o astfel de plangere.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri bancare. buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. firma ... Andrei19899 Andrei19899 Popriri bancare. Buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. Firma la care lucrez da si avans si împrumut. Am luat foarte mult împrumut si mi se oprește in ... (vezi toată discuția)
Retinerea salariului Elenauj Elenauj Buna ziua! Urmeaza sa ma angajez la o firma si conditiile impuse de angajator sunt printre altele oprirea primului salariu. Astfel, intrucat voi fi anagajata ... (vezi toată discuția)
Oprire venit in timpul concediului medical Alina Silca Alina Silca Buna ziua! In urma unei erori de calcul a salariului prin care, timp de cateva luni, am primit o suma mai mare, s-a procedat ulterior la retinerea unei parti ... (vezi toată discuția)