avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de inchidere a contractului de munca facuta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de inchidere a contractului de munca facuta ilegala....cum o contetez?

In atentia celor care sant in domeniul dreptului...am o problema cu o decizie de inchidere a contractului individual de munca, mai exact faptul ca aceasta decizie a fost emisa ilegal....o sa exemplific pe scurt exact care este situatia in care ma aflu: lucrez cu CIM pe perioada nedeteriminata la o firma al carui nume nu vreau sa il dezvalui, am fost anuntat verbal in data de 19.10.2009 ca firma isi reduce posturile si ca urmare o sa fiu concediat, dar nu mi sa dat sa semnez vrun act....adica o instiintare scrisa de concediere in care sa fie scrisa perioada de preaviz, articolul din codul muncii care daca nu ma insel este 65 lit 1.....mai mult mi s-a dat sa semnez o cerere de concediere care am refuzat sa o semnez deoarece firma renunta la serviciile mele si nu invers...mai mult mi s-a spus sa nu mai vin la munca pana vor veni actele (decizia) pentru ca ei nu ma vor mai plati...mi-am incasat banii pe zilele lucrate pena pe 19.10.2009 si apoi am asteptat sa primesc acea decizie...in data de 30.10.2009 am fost chemat sa semnez decizia de primire .....problema e ca in decizie scrie citez "avand in vedere cererea fostului nostru salariat de desfacere a CIM decide incepand cu data de 1.10.2009 incetarea contractului individual de munca conform prevederilor art 55 lit b din codul muncii"......eu nu inteleg cum au putut emite o decizie pe baza unei cereri de demisie pe care eu nu am semnat-o....si cum aceasta decizie este datata cu data de 1.10.2009 atata timp cat eu al lucrat pana pe data de 19.10.2009...semant pe condica.....pe decizie trebuia sa fie articolul 65 adica concediere din motive ce nu tin de natura angajatului.....nu am semnat aceasta decizie zicandu-le ca nu este conforma cu realitatea si mai este si ilegala......problema e ca in cateva zile voi fi chemat iar sa o semnez sau o sa o trimita prin posta......daca o semnez cum pot face contestatie avand in vedere ca e emisa pe data de 1.10.2009....adica ce vreau sa stiu e care este data de comunicre a deciziei...cea inscrisa in decizie citez " decizia nr x/1.10.2009" sau data la care semnez decizia de primire.....pentru ca conform deciziei am la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a face contestatie la JMB....sin inca ceva ce este acest JMB?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:20, 3 Noiembrie 2009
1. Termenul de contestare este de 30 de zile de la data comunicarii: cand ati semnat pentru ea sau cand a ti primit-o prin posta.
2. Contestatia o faceti la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
cum exact trebuie inscris in decizie data comunicarii...doarece in formatul tipizat al acesteia nu exista o astfel de rubrica.....cei de la firma au vrut sa imi dea o copie dupa dezie si sa scriu pe original citez " am primit un exemplar" si sa semnez fara data fara nimic.....in ceea ce priveste data cu care decizia intra in viguare cum pot face dovada ca am fost la serviciu pana la data de 19.10.2009...in cadrul firmei am semnat o condica de prezenta si in cadrul atributiilor de serviciu am semnat fise de interventii in datele cuprinse in 1-19.10.2009.....aceasta decizie nu este lovita de nulitate fiind bazata pe o cerere de demisie inecsistenta?
Se face contestatie la decizia respectiva numai la TMB . adica la tribunal, in termen de 30 de zile de la comunicare. Numai tribunalul are competenta de rezolvare a conflictelor de munca. In ce priveste decizia , este ilegala deoarece dvs nu ati semnat cererea de incetare a c.i.m -ului cu art.55 lit b. c muncii.
Contestatia la decizia de incetare sau de concediere a c.i.m. se face la TMB numai daca recalamantul are domiciul in raza Tribunalului Municipiului Bucuresti.
Competenta materiala si teritoriala pentru solutionarea litigiilor de munca o are Tribunalul in a carui raza teritoriale isi are domiciliul reclamantul.

Daca comunicarii deciziei este data cand ati semnat de primirea acesteia , fie daca a fost inmanata personal , fie daca ati primit-o prin posta.

Contestati aceasta decizie in termen de 30 de zile de la data primirii si solicitati instantei ca angajatorul sa depuna actele care au stat la baza emiterii acestei decizii (cererea dvs de demisie sau de incetarea cu acordul partilor). Daca se va depune o astfel de cerere, verificati semnatura de pe ea si daca nu este a dvs solicitati inscrierea in fals a acestor documente.
Daca pe decizie nu este rubrica de data "luarii la cunostiinta", puteti sa scrieti dvs. de mana, mare si clar, "azi, data ..., am primit un exemplar", si abia apoi semnati.
Sau, refuzati sa semnati pentru ca nu vi se permite sa scrieti data, si veti primi decizia prin posta, caz in care data primirii este data comunicarii.
Mul succes!

Alte discuții în legătură

Concediere individuala stromelectro stromelectro Buna ziua Am un salariat care va pleca prin concediere individuala art.65(1) la data de 15.10.2009 si astazi i-am dat decizia sa o semneze (bineinteles ... (vezi toată discuția)
Concediere victor2302 victor2302 Salut, Sunt salariat la o firma de retail din bucuresti, pe o functie de conducere (sef departament). Acum o luna am avut un conflict cu directorul ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)