avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua. Se poate face un partaj intre soti,tinand cont ca apartamentul e ipotecat in favoarea bancii(credit ipotecar).Multumesc frumos.
Imparteala bunului proprietate comuna devalmasa se poate realiza numai daca institutia creditoare isi exprima acordul de vointa.

Prin urmare, pe cale notariala, partajul intervine daca exista manifestarea de vointa din partea bancii.

Partajul intre soti poate sa aiba loc si in timpul casatoriei.

De regula, sistarea devalmasiei prin imparteala intervine dupa divort.

In instanta, puteti solicita imparteala, institutia bancara fiind citata,pentru a-si exprima pozitia.

Imparteala poate imbraca forma atribuirii bunului, existand obligatia corelativa de despagubire, printr-o sulta.

De asemenea, si datoriile pot fi supuse impartelii.

Partajul pasivului patrimonial poate sa aiba loc oricand.

Ulterior, poate fi modificat contractul de imprumut perfectat, cata vreme s-au impartit atat activul, cat si pasivul patrimonial.

Succes.

Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vânzarea prin "prima casa" a unui ap fără acordul coplatitorului? Vyovivy Vyovivy Buna ziua! M-am căsătorit în 2012. In 2015 am luat un ap prin \"prima casa\" cu fostul sot. La un an, am divorțat. Acum, după 3 ani si jumatate m-am ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar a unui imobil ipotecat mic1276 mic1276 Am divortat in august 2006 (casatoria a fost incheiata in 2001) prin acordul partilor, neavand copii si nefacand partaj atunci. Acum am vrea sa facem partaj - ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort liviuclv liviuclv Pentru a efectua partajul trebuie sa ii platesc o sulta fostei sotii reprezentand contravaloare jumatatii ei din apartamentul detinut in comun. Pentru a plati ... (vezi toată discuția)