avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita stabilit prin ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita stabilit prin ordonanta presedintiala

Buna Ziua,
Prin sentinta civila avand ca obiect ordonanta presedintiala, s-a stabilit domiciliul minorilor la tata, iar mama beneficiaza program de vizitare de doua ori pe saptamana, cu ridicare minori ( 4 si 9 ani ) de la domiciliul lor si readucerea lor seara.
Cum se procedeaza in cazul in care minorii refuza sa plece cu mama lor, iar ea insista si face scandal, fara sa ieie in considerare vointa minorilor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ludosan T , utilizator 12:14, 23 Iunie 2018
Buna Ziua Domnu Avocat.

Situatia este ca copii umbla la psihoterapie intesiva si acolo s-a constatat clar ca ei au fost traumatizati de catre mama lor. De aceea refuza sa plece cu ea.
Eu am ajutat sa execite programul in sensul ca, cand am vazut ca copii refuza de mai multe ori sa plece cu ea, am propus eu sa iesim toti la parc, la terenul de joaca si sa stam acolo.
Problema este ca la aceste intalniri, ea cand vede refuzul copiilor incepe sa le jigneasca sa le perturbe starea psihica.
Totodata exista pericolul, ca pe viitor sa le traumatizeze in contiuare, daca ar sta minorii cu ea fara supraveghere.

Ce mi-ati putea recomanda ca sa putem proteja pe cei doi minori, de abuzurile mamei pe viitor?

Va multumesc din suflet!
Daca va rezulta pe baza de probe ca minorii sunt traumatizati atunci ar trebui ca instanta sa ia in seama acest aspect.
Problema nu este insa deloc simpla si asa...

Ar trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca ca sa ii fie sistat programul de vizita pana la remedierea situatiei.
Avand program de vizita instantele vor dori sa fie respectata hotararea...
Va multumesc, mi-a fost de folos raspunsul Dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul nu vrea cu tata emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, prietena mea a divortat si i-a fost incredintat copilul . Tatal are dreptul sa ia copilul in prima si a 3-a saptamana din luna . Ideea e ca de ... (vezi toată discuția)
Am obținut modificarea programului de vizită a minorului într-unul care îmi permite să-l pot lua la mine în weekend-uri, dar mama a făcut apel. ce pot face să mă bucur de măcar 2 ore doar eu cu el? yo85 yo85 Am un băiat de 6 ani jumătate din prima căsătorie. El locuiește cu mama lui în Drăgășani, eu în Slatina. Am drept de vizita 2 sâmbete pe luna, de la ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet ajutor / incuviintare executare silita brokenangel brokenangel Buna seara, Va rog ajutati ma sunt intr-o situatie disperata, ma aflu intr-un proces complicat de partaj si de asemenea sunt intr-o situatie destul de grava in ... (vezi toată discuția)