avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai exista o solutie ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai exista o solutie ?

Buna ziua.Tatal meu a decedat in anul 2010.Parintii mei s-au casatorit in ian.1958 si au divortat in 1978.Sentinta civila specifica ca mama a refuzat sa se mute in locuinta propietate personala facuta de ei in timpul convietuirii,locuinta contractata si semnata de ei in anul 1971.In anul 2008 in urma unei cereri tatal meu obtine sa se intabuleze dreptul de proprietate asupra imobilului in care locuieste,cu titlul de drept de partaj,ca bun propriu.In anul 2009 tatal meu transmite imobilul unei persoane straine sub forma unui Contract de Intretinere cu Uzufruct viager.Aceasta doamna se obliga sa asigure intretinere si ingrijire pe tot restul vietii.Deci obtine intabulare,drept de proprietate cu titlu de intretinere,dobandit prin Conventie,cota actuala 1/1. Va rog sa imi spuneti daca exista vreo cale legala sa pot obtine bunul imobil ce ni se cuvine de drept,copiilor.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:29, 12 Iunie 2018
Buna ziua,
Intai vedeti cum faceti partajul si iesirea din indiviziune.
Abia pe urma atacati acel contract daca are sens.
Partajul intre parinti s-a incheiat de mult,tatal a devenit proprietar....cu iesitul din indiviziune nu prea am inteles ce trebuie sa fac.Va multumesc.


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Intai vedeti cum faceti partajul si iesirea din indiviziune.
Abia pe urma atacati acel contract daca are sens.

Tatal a devenit proprietar de mult timp....cu iesirea din indiviziune nu prea am inteles,va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatăl ca unic proprietar a avut dreptul legal să înstrăineze imobilul pe parcursul vieții sale, și nici o lege nu-l putea obliga să-l lase moștenire copiilor.

Atunci când trăia fiind unic proprietar, putea dispune de bunul / bunurile lui așa cum dorea.

Dacă l-ar fi donat, se putea invoca încălcarea rezervei succesoarale și actul de donație putea fi atacat.
Dar înstrăinându-l cu contract de întreținere în schimbul îngrijirii până la moarte, se consideră că a procedat legal.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul rezultat din concubinaj poate ataca actul de proprietate? lelia20052006 lelia20052006 In timpul casatoriei ce a durat 19 ani am devenit proprietari asupra unui apartament si parinti a doi copii.Dupa divort, la cca 5 ani,in urma procesului de ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot castiga dreptul de a sta in casa Dumitrascu Razvan Dumitrascu Razvan Dupa plecarea mamei in italia,tatal meu m-a dat afara din casa.Ei doi nu sunt legitim casatoriti,dar sunt trecuti amandoi in actele casei. Pot sau am vre-o ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune geany_n geany_n Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa ... (vezi toată discuția)