avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui imobil dobandit dinaintea casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui imobil dobandit dinaintea casatoriei

Buna ziua,
In 2015 am dobandit un apt in Romania prin donatie de la parinti. In 2017 m-am casatorit in strainatate cu un cetatean strain. Acum doresc sa vand apt din Romania. Sotul meu trebuie implicat in vreun fel in vanzare? Sau vand numai eu, acesta fiind bun dobandit inainte de casatorie?
Buna ziua,
Bunurile dobandite inaintea casatoriei, sunt si raman permanent, bunuri proprii.
Deci, sotul dvs. nu are si nu va avea niciodata un drept de proprietate asupra bunului dvs. dobandit inainte de casatoriei, indiferent cati ani ar dura casatoria.
Deci, puteti vinde bunul respectiv, fara a fi necesar acordul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie carla78 carla78 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil dintr-o casatorie anterioara. Parintii mei au o casa ,in care locuim momentan si ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune b79mirela b79mirela Buna ziua, As dori sa stiu daca bunurile dobandite inaintea casatoriei devin bunuri comune dupa 5 ani de casatorie. Eu mi-am luat apartamentul inainte de ... (vezi toată discuția)
Divort american leorot leorot 1. eu - cetatean american si roman 2. ea - cetatean roman. 3. nu avem copii, eu am cumparat din banii mei o garsoniera si o masina in Romania, dupa ... (vezi toată discuția)