avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Validitatea unui contract servicii administrare imobile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Validitatea unui contract servicii administrare imobile

Ce obligatii financiare revin proprietarilor unui imobil in cazul in care prin acordul a 50% + 1 din numarul proprietarilor asociatia de proprietari a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma, este valid un contract cu acea firma fara semnatura persoanei careia i se emite factura doar pentru ca 50%+1 au semnat un contract cu firma respectiva.
Cel mai recent răspuns: SoTimmy , utilizator 20:29, 15 Iunie 2018
Adam Grecu a scris:

Încheierea de contracte de munca, de mandat sau de prestări de servicii, într-o asociatie de proprietari - este atributul doar al comitetului executiv, desigur in conditiile in care in AG a membrilor s-a aprobat un BVC in care "s-a prins" si valoarea unor contracte.

Exact asta am subliniat, că orice discută sau decide Comitetul Executiv sau președintele, doar Adunarea Generală hotărăște, altfel, acele hotărâri sunt nule.
Iar acea Adunare Generală, pentru a fi legală și hotărârile valide, trebuie să îndeplinească obligațiile aflate în H.G. nr.1588/2007, art. 14, alin. 5, ca șefii Asociației respective să aducă dovada că TOȚI proprietarii au semnat Tabelul Nominal Convocator obligatoriu, pentru ca hotărârile luate în acea așa-zisă Adunare Generală să nu fie anulate definitiv și retro-activ de către Instanțe (căutați și găsiți foarte multe spețe în care Instanțele au anulat procesele verbale cu aceste hotărâri luate în Adunări Generale ilegal convocate).
Multumesc pt raspunsuri.
In acest caz, mai mult de jumatate dintre proprietari au incheiat un contract cu o firma ce se ocupa de administrarea imobilului (refacturare apa, canalizare, gunoi, lift, electricitatea pe scara, etc) si de cheltuielile de intretinere a spatiului comun, reparatii, etc, inafara de aceste cheltuieli contractual prevede si o taxa de administrare in suma fixa platibila lunar de fiecare proprietar din repectivul imobil, intrebarea este, daca unii proprietari nu au incheiat/semnat acel contract au obligatie de plata a acelei taxe de administrare (exceptand cheltuielile cu proprietatea comuna) in conditiile in care nu au un contract cu firma respectiva, adica este acel contract valabil si pt ei chiar si fara semnatura ? nu contrazice acest lucru legea privind valabilitatea unui contract, si anume acordul scris/semnatura ambelor parti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara merepere merepere pt o situatie de urgenta s-a convocat de catre Comitetul Executiv o Adunare generala extraordinara. hotararile din aceasta adunare extraordinara sunt ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)