avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - actiune reducere pretul unui bun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - actiune reducere pretul unui bun

Salut,

Am citit o carte de civil acum ceva ani si din ce-mi anintesc, daca o persoana cumpara un bun pe care il achita in timp, iar datorita unor schimbari ale pietei ce nu pot fi prevazute la momentul achizitionarii bunului de niciuna dintre parti, bunul se devalorizeaza foarte mult, atunci debitorul poate cere instantei civile micsorarea datoriei pe care e obligat sa o plateasca, astfel incat pretul bunului sa corespunda pietei actuale.
Ratiunea din spatele acestei posibilitati ar fi fost avantajul foarte mare al unei parti datorat unor factori ce nu puteau fi luati in considerare.

Chiar exista chestia asta sau imi amintesc eu tampenii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudiu218 , utilizator 18:58, 13 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Da, asta este, multumesc mult @Silvia Zaharia :)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pentru un avocat specializat in probleme bancare Adrian Constantin Adrian Constantin Aveti cunostinta de jurisprudenta in \" teoria impreviziunii\" , sentinte obtinute in Romania si in Comunitatea Europeana ? Nota : teoria impreviziunii , ... (vezi toată discuția)
Principiul impreviziunii dany3377 dany3377 Buna ziua. As dori sa stiu daca principiul impreviziunii, aparut in urma declararii neconstitutionalitatii legii conversiei creditelor in franci elevetieni, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rcs rds AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am avut punctul de lucru (magazinul) intr-o locatie , dar a trebuit sa-l inchid ( radiez). Am trimis actul de radiere la sediul RCS ca sa demonstrez ca nu mai ... (vezi toată discuția)