avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa - in caz de insolventa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa - in caz de insolventa

Am aflat ca societatile comerciale aflate in insolventa cumpara si vand bunuri sau servicii fara TVA. Art. 160 , Art 153 Cod fiscal.
Este cineva care are un astfel de caz ?
Nu doresc detalii despre societate , acestea fiind confidentiale , conform statulului nostru de contabili .As vrea doar sa-mi confirmati sau sa infirmati .

Sper sa nu fiu scoasa iar din topic

Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 18:31, 6 Noiembrie 2009
Da. Nu sunt "fara TVA" ci se aplica masuri de simplificare.

Cod Fiscal
ART. 160

Măsuri de simplificare

(1) Furnizorii şi beneficiarii bunurilor/serviciilor prevăzute la alin. (2) au obligaţia să aplice măsurile de simplificare prevăzute de prezentul articol. Condiţia obligatorie pentru aplicarea măsurilor de simplificare este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA, conform art. 153.

(2) Bunurile şi serviciile pentru livrarea sau prestarea cărora se aplică măsurile de simplificare sunt:

....................

b) bunurile şi/sau serviciile livrate ori prestate de sau către persoanele pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă, cu excepţia bunurilor livrate în cadrul comerţului cu amănuntul;
Ce ma fac cu furnizorii care mi-au livrat materii prime si au facturat cu TVA ?
Emit factura in rosu cu sumele eronate si in negru cu ele corecte. trebuie sa luati legatura cu fiecare.

Succes!
Am procedat ca atare . A mai ramas un TVA in vama . Ce fac ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva daniele daniele am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)
Societati in faliment georgix georgix va rog sa-mi spuneti : se aplica taxare inversa la societatile aflate in faliment????????? multumesc!!!!! (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)