Am aflat ca societatile comerciale aflate in insolventa cumpara si vand bunuri sau servicii fara TVA. Art. 160 , Art 153 Cod fiscal.
Este cineva care are un astfel de caz ?
Nu doresc detalii despre societate , acestea fiind confidentiale , conform statulului nostru de contabili .As vrea doar sa-mi confirmati sau sa infirmati .
Da. Nu sunt "fara TVA" ci se aplica masuri de simplificare.
Cod Fiscal
ART. 160
Măsuri de simplificare
(1) Furnizorii şi beneficiarii bunurilor/serviciilor prevăzute la alin. (2) au obligaţia să aplice măsurile de simplificare prevăzute de prezentul articol. Condiţia obligatorie pentru aplicarea măsurilor de simplificare este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA, conform art. 153.
(2) Bunurile şi serviciile pentru livrarea sau prestarea cărora se aplică măsurile de simplificare sunt:
....................
b) bunurile şi/sau serviciile livrate ori prestate de sau către persoanele pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă, cu excepţia bunurilor livrate în cadrul comerţului cu amănuntul;
Am procedat ca atare . A mai ramas un TVA in vama . Ce fac ?
Multumesc
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Deducere tva
daniele
am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)