avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere pentru o singura persoana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere pentru o singura persoana

Buna ziua! Stau de 10 luni in chirie, intr-un apartament cu 2 camere, cu o fata care sta de mai multi ani aici, afland la momentul in care s-a facut contractul, ca proprietarul i-a subinchiriat ei si ca in contract este trecuta doar ea, plus o chirie mai mica si o perioada de timp mai scurta. Spatiul in care am locuit este in perfecta stare, chiar am facut cateva reparatii, insa acest lucru nu l-a interesat pe proprietar, spunand ca e datoria mea. Acum eu doresc sa ma mut, insa nu vor sa imi mai dea garantia. Pot face ceva in acest sens?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
ContSters477101, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters477101 , utilizator 21:01, 14 Iunie 2018
Dv aveti incheiat contract de locatiune cu locatorul ?
Aveti dovada ca ati avansat acestuia garantia?

Nu, nu am incheiat contract. Proprietarul a decis doar sa ii prelungeasca perioada colegei mele. Mi-a luat copie dupa buletin si a spus ca imi va face contract, dar nu a mai facut.
ynocentta a scris:

Dv aveti incheiat contract de locatiune cu locatorul ?
Aveti dovada ca ati avansat acestuia garantia?

Daca nu aveti incheiat contract de inchiriere pe numele dv in ce temei ati achitat garantie?
Aveti inscris care sa probeze ca locatorul a perceput garantia?
Nu am nimic. Totul a fost vorbit. Ma intereseaza mai mult sa stiu si daca pot sa il reclam pentru ca nu a facut contract, chiar daca probabil nu voi mai primi garantia.

ynocentta a scris:

Daca nu aveti incheiat contract de inchiriere pe numele dv in ce temei ati achitat garantie?
Aveti inscris care sa probeze ca locatorul a perceput garantia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere locuinta andyn andyn Buna ziua, am inchiriat o locuinta pentru o perioada de 1 an, achitand in avans chiria proprietarului printr-un contract de inchiriere facut printr-o agentie ... (vezi toată discuția)
Legalitate antecontract inchiriere pauneasca2 pauneasca2 In conditiile in care mie ca viitor chirias mi se solicita de catre proprietar sa platesc garantia si sa facem un \"contract de mana\", ce valabilitate are un ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasului stefaniameirosu stefaniameirosu In ultima perioada toti chiriasii din locuintele anl ne confruntama cu probleme de ordin administrativ. De ex. bolcul nostru este racordat la o retea comuna de ... (vezi toată discuția)