avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ipoteca legala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ipoteca legala

Buna ziua ,As dori sa intreb cum se intabuleaza creanta in favoarea asociatiei de proprietari in baza art,51 din legea 230/2007 care se inscrie la cererea presedintelui in baza ultimei liste de la intretinere din care reiese debitul,.Ce ma intereseaza este daca aceasta inscriere este provizoriesau se intabuleaza o ipoteca legala fara a mai fi nevoie de o actiune in imstanta pentru validare si in justificare.Mentionez ca eu nu am recunoscut acest debit trecut in listele de plata.
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 08:59, 15 Iunie 2018
Ceea ce spuneti dv reprezinta Intabularea privilegiului imobiliar în favoarea asociatiilor de proprietari care are rang prioritar inaintea altor datorii ale debitorului conform articolul 51 din legea 230/2007, respectiv în articolul 26 din HG 1588/2007.
Pentru recuperarea creantei asociatia va trebui sa formuleze actiune in instanta.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
buna seara.Deocamdata creanta este prescrisa fiind vorba de o perioada din 2007-2009 pentru care asociatia a initiat o actiune in pretentii in 2012 dar mai inaite au inscris privilegiul.actiunea in instanta a fost suspendata si apoi solutionata ca perimata sentinta definitiva.problema este ca aceasta creanta nedovedita si nesustinuta garanteaza in continuare aceasta ipoteca
se practica un joc periculos: cel al prescrierilor.
O fi legal dar nu e moral !
Buna dimineata.Nu am nici cea mai mica problema de morala si pot renunta oricind la beneficiul prescrierii daca se va dovedii in baza unui raport de expertiza financiar contabila ca datorez fix suma aratata in cererea de judecata introdusa de catre asociatie,cerere care a fost lasata sa se perime de catre asociatie.Tot ce pot sa va spun este ca acea cerere avea multe lipsuri si in mod vadit ea nu a fost introdusa spre a dovedi ceva ci scopul real a fost sa garanteze o creanta care nu o recunosc pentru o anumita suma ,iar apoi al o luna distanta sa introdus de catre asociati cererea de chemare in judecata avand ca obiect pretentii in care sa cerut o alta suma decat cea garantata prin privilegiu si o alta perioada de timp.In cerere nu sa aratat hotatararea adunarii generale sau a comitetului executiv pentru constituirea sistemului propriu de penalitati desi acestea sau aplicat insa nu se stie in ce procent.Asa ca d-le doctor vin si intreb ? Care este legea si unde este morala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca legala petre_marian petre_marian Buna ziua. As dorii sa clarific unele aspecte legate de inscrierea unei ipoteci din partea asociatiei de proprietari.In anul 2012 luna octombrie ziua 10 ... (vezi toată discuția)
Lamuriri juridice petre_marian petre_marian Buna ziua.As dori sa lamuresc o situatie juridica in legatura cu un process pe rol in care cauza eu am solicitat prescrierea unei sume de bani si capatul doi ... (vezi toată discuția)
Infractiune petre_marian petre_marian Buna seara.Am o nelamurire a unei situati in legatura cu asociatia de proprietari si anume.La data de 10-10-2012 asociatia inscrie un privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)