avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... suprafata minima de locuit pentru locuinte confort 2
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

suprafata minima de locuit pentru locuinte confort 2

Buna seara
conform.legii 114/1996 actualizata in 2011, in anexa 1 sunt prevazute suprafete minime ale spatiului de locuit
legea se aplica si blocurilor conatruite inainte de 1990?
Banca poate refuza acordarea unui credit ipotecar, scotand in evidenta legea 114/1996?
Prin procedura interna proprie banca poate refuza acordarea creditului, desi aparent legea nu prevese suprafwre minime pentru locuinte confort 2?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 21:32, 14 Iunie 2018
Pentru locuintele receptionate inainte de 1989 incadrarea in grade de confort se face dupa anexa 1 - tabelul 1 din decretul-lege 61/1990:
[ link extern ]
Procedurile interne sunt proceduri interne insa, teoretic, banca nu poate refuza acordarea creditului. Ce poate face banca, in schimb, este sa evalueze imobilul la o valoare mai mica, in functie de gradul de confort.
Daca locuinta este construita inainte de 1989, ea va fi incadrata la confort 3.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
MihailZC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta sociala Catalinaradu Catalinaradu Buna ziua! As avea o intrebare legata de locuinte sociale. Am primit in urma cu cativa ani o locuinta de la primarie, insa aceasta, nici atunci si nici acum nu ... (vezi toată discuția)
Lipsa de folosinta expertiza Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Care este baza legala de calcul pentru lipsa de folosinta folosita de un expert in constructii ? Instanta a dispus o asemenea expertiza de catre un expert ... (vezi toată discuția)
Termen acordare locuinta sociala LEONY2003 LEONY2003 Locuiesc in Bucuresti de peste 10 ani si in toata aceasta perioada jobul pe care l-am avut mi-a permis sa inchiriez o locuinta. Acum m-am inbolnavit mai precis ... (vezi toată discuția)