avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren in Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren in Indiviziune

La un moment dat cineva vinde o constructie situata pe un teren din Bucuresti, formata din............... Cota indiviza de teren de 63 metri patrati din suprafata totala de 260 metri patrati trece in proprietatea statului conform art.30..al.2, din legea nr.58/974. Dupa un timp noul propritar decedeaza si intervine un certificat de vacanta succesorala.Masa suscesorala formata din imobil si teren aferent lui in suprafata indivizibila de 63 mp revine statului REPUBLICA SOCIALISTA ROMANIA.
INTREBARI.
Statul putea sa vanda cota de teren aflata in indiviziune fara sa anunte ceilalti proprietari aflati in indiviziune???????????
Se punea problema de preemtiune????????????
Noul proprietar este stapan pe toti cei 63mp sau numai pe cei aflati sub constructie si pe restul este in indiviziune cu ceilalti proprietari????????
Cel mai recent răspuns: stefb , utilizator 18:44, 25 Martie 2021
Cred ca matusa poate vinde cui crede de cuviinta dreptul pe care il are asupra terenului, mai precis procentul pe care il detine din suprafata totala a terenului in indiviziune. Acest lucru nu ar trebui sa afecteze drepturile celorlalti proprietari i terenului, fiecare isi pastreaza procentul de teren in indiviziune pe care il are.

Nicu16nds a scris:

Cum pot sa i- mi revendic un teren in indiviziune daka matusa il are abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini mihai1107 mihai1107 Am urmatoarea speta: in prezent detin un apartament situat intr-un imobil cu alte 2 apartamente, acestea fiind dobandite prin Legea 112. La ele, din curtea ... (vezi toată discuția)
Executare silita cota indiviza din teren cdorin cdorin buna ziua exista urmatoarea problema: -un teren este detinut in cota indiviza stabilita prin contract de vanzare cumparare (fiecare proprietar are x,y,z ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren in indiviziune energising energising Buna ziua. Parinti mei, in urma cu aproximativ 10 ani a vandut etajul casei si odata cu aceasta a vandut in indiviziune si 1000 mp din teren (total 3000mp), ... (vezi toată discuția)