avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita cota indiviza din teren
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita cota indiviza din teren

buna ziua

exista urmatoarea problema:
-un teren este detinut in cota indiviza stabilita prin contract de vanzare cumparare (fiecare proprietar are x,y,z procente din total)
-este posibil ca partea detinuta de unul din proprietari sa fie executata silit pentru datorii? si daca da cum se stabileste fizic pe teren care este partea lui(mai la drum, mai la strada, etc) daca cei aflati in indiviziune sunt dezavantajati de partajul efectiv al terenului si nu sunt de acord cu dezmembrarea? poate un judecator sa stabileasca care va fi dezmembrarea terenului sau se scoate la licitatie cota indiviza urmand ca un eventual cumparator sa fie la mana celorlalti in caz ca vrea sa dezmembreze partea lui.

nu stiu cat de coerent m-am exprimat, nu am cunostinte juridice, dar daca mai sunt nelamuriri revin cu explicatii.

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:59, 15 Ianuarie 2010
Creditorul are dreptul de a cere si obtine partajarea.
Creditorul poate cere partajarea . Dar cred ca este posibila si valorificarea cotei indivize determinate in procent si mp. Adjudecatarul intra in indiviziune cu ceilalti proprietare si poate face el partajul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
Narcizaa, utilizator
Da, este o varianta posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare teren criscris19 criscris19 Buna. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Exista vreo posibilitate de a achizitiona in mod legal, o bucata de teren, avand in vedere faptul ca acesta nu este ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza ContSters172999 ContSters172999 Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea chestiune: - trei frati mostenesc in cote egale 9 ha de teren extravilan; inseamna ca fiecare are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Teren in indiviziune jonel jonel La un moment dat cineva vinde o constructie situata pe un teren din Bucuresti, formata din............... Cota indiviza de teren de 63 metri patrati din ... (vezi toată discuția)