avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stimate/a domn/doamna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stimate/a domn/doamna

Menționez că tatăl meu a primit mostenire de la părinții săi o proprietate pe care a donato surorii mele, in schimb mie nu dorește să imi facă nici un act sub pretextul că rămân în proprietatea lor si sora mea nu mai doreste nimic. Intrebarea mea este, cand voi deschidè taxa de succesiune sora mea trebuie sa prezinte si ea actul de donatie pt a fii impartit toată proprietatea?
Cel mai recent răspuns: VasilicaVivi , utilizator 00:49, 4 Iulie 2018
Buna seara,
Daca sora, la acel moment, nu este renuntatoare atunci va trebui sa solicitati reportarea acelor donatii.
Vă Mulțumesc frumos !
Domnule avocat, parintii mei au primit mostenire o proprietate de la bunica din partea tatalui si au facut cu sora mea "contract de intretinere cu stipulatie pentru altul" in momentul de față parintii mei nu vor sa imi faca nici un act pe prorietetea lor pe care am si construit o casa ,bineînțeles tot pe numele lor ,mergând pe increderea parintilor ,promițând că imi vor face act.Intrebarea mea este,dupa decesul parintilor cand voi deschide taxa de succesiune, sora mea mai are dreptul acasa ?sau vom impartii ambele proprietati.Va multumesc frumos!
[.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere intre parinti si copii asomesan asomesan Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In cazul incheierii unui contract de intretinere cu socrii mei, cu se procedeaza in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager marinel01 marinel01 Parintii mi-au donat prin act de donatie cu uzu fruct viager casa batraneasca si terenul in 2012 acum ei sunt decedati.Mai am doua surori.Ele pot sa atace ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)