avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe ridicate de S.I.F. fara mandat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe ridicate de S.I.F. fara mandat


Buna ziua,
Am un srl care acum este in faliment pe rolul instantei, am avut un spatiu inchiriat, am incercat sa producem paine si produse panificatie dar m-am certat cu asociatul si asa cum am mai zis suntem in faliment.
Problema este urmatoarea: in luna aprilie in jurul orei 23:00 angajatii mei s-au trezit la punctul de lucru inchiriat cu Scms de politiei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, acestia impreuna cu cei de la criminalistica au intrat in spatiul respectiv cu toate ca angajatii mei sau opus, au fotografiat, au filmat, au luat declaratii de la angajati si mi-au ridicat o agenda cu inscrisuri importante motivand Art.96-97 Cpp, ma invinuiesc de evaziune fiscala.
In momentul in care m-am prezentat la ei am cerut sa mi se returneze agenda insa au refuzat.
Acum as vrea sa stiu daca aveau dreptul sa ia agenda sa faca filmarile si fotografiile, stiu ca ridicare de probe se poate face numai cu mandat si numai in intervalul oral 06:00-20:00, stiu ca am calitate de persoana juridica dar mai stiu ca nu exista doua coduri de procedura penala sau cod penal unul pentru persoanele fizice si unul pentru persoanele juridice.
Imi tot spun ca am facut evaziune, insa din declaratiile angajatiilor eu nici macar nu am dat declaratie acestia au spus clar ca ei nu stiu ce se intampla cu prod finit stiu ca decat se fac probe tehnologice lucru confirmat de mine verbal.
Si cum ma pot acuza de evaziune fiscala numai pe baza de declaratii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:34, 4 Noiembrie 2009
Pe baza de declaratii irelevante nu au cum sa va condamne penal pentru evaziune fiscala in cazul dvs.
Agenda insa poate fi folosita ca si proba impotriva dvs., evident coroborata cu alte mijloace de proba.
Ar trebui sa va angajati avocat care sa se intereseze in concret cum se prezinta situatia.
Au o atitudine putin cam abuziva cateodata domnii politisti de la SIF.
Si eu am avut un caz in care clientii mi-au fost adusi cu mascatii si a fost o lupta psihologica si pe drept de multe ore pana sa se ajunga la o concluzie favorabila pentru clientii mei, dar nu politistii au ajuns la aceasta concluzie.
Parerea mea este ca agenda nu o sa va fie restituita decat dupa ce se da o solutie in cazul respectiv.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sunt convins ca nu o sa o mai vad, dar aveau dreptul sa o ia conf. celor relatate de mine.
Astept concluzia sa vad daca voi fii pus sub acuzare sau nu, daca da o sa vad rechizitoriul, si asa o sa fac plangere penala impotriva procurorului de caz si a Scms care au instrumentat dosarul, si voi merge si la CEDO pentru ca nu e normal ce se intampla. Parca am fii intr-o tara din lumea a 3, parca ei lucreaza de pe coduri.
Va multumesc.
FAPTUL CA SE VA FORMULA sau nu vreo acuzatie penala este o chestiune ce tine de probe.
Eu cred ca ar trebui sa va angajati un avocat care sa vada despre ce e vorba.
Avocatul poate sa discute despre anumite situatii si sa se ajunga la evitarea unor situatii care nu ajuta nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se demonstreaza evaziunea fiscala sau frauda cosminghe cosminghe Buna ziua, Anul trecut am infiintat un sc cu domeniu de activ \" productie produse panificatie-paine\" am inchiriant hala, am depus dosare de ... (vezi toată discuția)
M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)
Fapta de evaziune fiscala sau interpretare gresita a instantei? Petre2024 Petre2024 Buna ziua, am si eu o poveste, cam lunga si la fel de trista. Fratele meu a fost judecat si condamnat pentru o presupusa fapta de evaziune fiscala. A cumparat ... (vezi toată discuția)