avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

De 2 ani mi-am pus centrala termica in apartament si intretinerea mea nu a depasit niciodata suma de 150 ron in cea mai friguroasa luna. Cu toate acestea, suma din fondul meu de rulment este tot 500 ron, ca la toate apartamentele de 4 camere. Doresc sa stiu daca pot face cerere sa mi se micsoreze suma, dat fiind ca nu mai platesc niciodata atat de mult.
Cel mai recent răspuns: Claudia74 , utilizator 10:53, 19 Iunie 2018
In confirmitate cu HG 1588/2007:
"Art 24 (4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situaţiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, dacă prin actele de transmitere a dreptului de proprietate
sau a folosinţei locuinţei nu se stipulează altfel, precum şi în situaţiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului."
Fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice.
Din moment ce d-voastra aveti cheltuieli se pare mult mai reduse dupa ce v-ati instalat centrala termica, este normal sa vi se restutuie o parte din fondul de rulment.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment silmarin silmarin Buna ziua,as fi recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu un raspuns,sfat...Eu am cumparat un apartament prin programul prima casa,mai exact o mansarda.Suntem ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie claudia2015 claudia2015 Buna ziua, am luat un apartament la licitatie in martie 2015, fostul proprietar avea datorii la asociatie de 5000 ron, ele au fost sterse, dar ne-au bagat de ... (vezi toată discuția)
Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)