avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului

Buna ziua...lucrez de 3 luni la un bar.sunt platita cu minima pe economie..salariul il primesc la sfarsit de saptamana datorita unor probleme ale mele..calculat salariul meu la cate zile lucratoare sunt reiese 60 lei pe zi..doar ca zilele libere de la stat nu am fost platita ca nu am venit la munca plus ca pe 22 iunie sefii urmeaza sa.si ia concediu o saptamana iar eu stau acasa ca nu ma pot descurca de una singura in perioada asta si mi sa spus ca nu voi fi platita..repet ..e concediul lor nu al meu..eu mi.am cerut concediu..intrebarea este..este normal sa nu fiu platita in zilele libere de la stat si in acest concediu luat de ei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 19 Iunie 2018
Daca in zilele libere prevazute de legislatie nu ati fost la munca, este corect sa nu fiti platita.

In ceea ce priveste cea de-a doua problema, nu este corect modul de abordare a angajatorului. In perioada respectiva dvs cum veti figura in pontaj ?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu stiu cum voi fi trecuta in pontaj..dar am citit pe net ca si zilele libere de la stat se platesc.tot sunt nelamurita..
Se platesc numai daca se lucreaza in acele zile si daca nu este posibila compensarea cu timp liber corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare compensate cu bonus day. Psblue Psblue Buna ziua In contractul meu de munca apare notiunea de Bonus Day: o \"zi libera platita\" pe care firma o poate acorda unui angajat odata la doua luni daca ... (vezi toată discuția)
Control itm mateadi mateadi am primit un control de la itm care a luat de la un salariat declaretie (Am inteles ca e un formular tip) Aesta a declarat ca programul de lucru este de 8 ore ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Arianee ariana Arianee ariana Am o nelămurire și aș dori să mă ajuțati.Eu mai sunt în concediu de odihnă până în data de 06.06.2018 Astăzi 01.06 am fost la serviciu și m-am ... (vezi toată discuția)