avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Instiiintare executor judecatoresc
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Instiiintare executor judecatoresc

Cum se proceseaza daca nu mai lucrez in tara
Cel mai recent răspuns: dani02bella , utilizator 23:49, 19 Iunie 2018
Trebuie sa detaliati daca doriti iun raspuns.
In ce/ despre ce/ cu ce ocazie, etc. ar consta instiintarea executorului judecatoresc in cazul dvs. ?
Va instiinteaza la adresa din Romania.
Daca vreti sa declarati contestatie luati legatura cu un avocat ca sa vada cum sa faca sa ii incurce...
Mulțumesc pentru înțelegere, am sa încerc sa va dau detalii cat mai exacte. Am primit o "Notificare ultimatumul de plata de la un Birou executori judecătorești prin care sunt anuntași ca s-aprilie o cerere de la o companie de recuperare, aceștia achizitionanu de la o alta companie Creanță deținută împotriva mea, Creanță dobândită de la o banca.
In temeiul art 7 litri de din Legea188/2000 privind executorii judecătorești, se înaintează notificarea ca o ultimă încercare de a găsi o metoda a I abila de soluționare dar dacă în termen de 5 zile nu achit o suma de aproximativ 1500 euro în termen de 5 zile, se declanșează executarea silita.
Urmeaza informații legate de execăutarea silita pe bunuri și majorarea datoriei
De asemenea se precizează la final ca dacă nu am suma respectiva se poate încheia un angajament de plata, pe verso existând un angajament.

Situația mea nu este foarte fericita. In Romania nu ma am serviciu din august anul trecut. Incerc sa găsesc un job în Italia dar nici acolo nu voi obține un salariu mai mare de 800 de euro și nu voi avea cum sa plătesc mai mult de max 80 de euro pe luna. Și asta poate peste 2 luni. Pana atunci voi primi niște bani de la o ruda pe contul meu , Suma este pana în 200 de euro și ma ajuta sa îmi plătesc parte din facturi și sa mai trec peste perioadele când nu avem bani nici de pâine. Tocmai de aceea nu as vrea sa ma trezesc cu poprire pe cont. Cum sa procedez? Dacă nu se va ajunge la o soluționare amiabila, vor ajunge sa îmi oprească bani de pe cardul pe care voi primi salariu în Italia?

Mulțumesc pentru ajutor

Cu stima,
Petre Daniela

Daca lucrati in strainatate va deschideti un cont bancar in acea tara. Daca se va ajunge la o incuviintare a executarii aveti posibilitatea de a contesta acea executare. Executorul nu va cunoaste ce cont aveti dv in strainatate.

S-ar putea chiar sa fie prescris dreptul de a cere executarea raportat la creanta respectiva. Scopul real al incercarilor de a obtine o negociere ar putea fi chiar o determinare de a semna un acord care sa intrerupa cursul prescriptiei.

Verificati din ce data este creanta si cand ati efectuat ultima plata catre creditor.

Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Buna seara, creanta este din 2012. Ultima Plata am facut -o in 2013. Mai tarziu, cam acum 2 ani, cand s-a preluat creanta de o firma de recuperari si am vrut SA ajung la o Intelegere imi cereau SA trimit bani fara SA semnam nimic in prealabil si nu am fost de acord. Era o suma destul de mare PT mine , 600 de lei AI de teama nu am acceptat decat daca am Fi avut o intalnire si UN document semnat. Dupa aceea m -au mai sunat de cateva ori, nu am ajuns la nicio intelegere si nu au mai sunat. Asta e cam tot...
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
dani02bella, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - administrator srl ContSters337090 ContSters337090 Buna ziua, Am luat un credit de nevoi personale. Din vara nu am mai putut plati ratele. A venit o scrisoare de la un executor judecatoresc sa platesc in 5 ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea popririi? ady68 ady68 Am luat un credit de la Raiffeisen Bank in anul 2008. Din anumite motive nu am mai putut achita creditul. In anul 2014, s-a infiintat poprirea pe salariu pe o ... (vezi toată discuția)
Executare silita - refuz creditor prezentare documente MMalexa MMalexa Buna ziua.Am avut un credit in 2003 in val de 1630 ron ,in 2005 am platit suma de 725ron,plata anticipata fara sa stiu ca trebuia sa mai fac o cerere de ... (vezi toată discuția)