avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTUL LA MINIM 10 ZILE LEGATE DE CONCEDIU PE AN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTUL LA MINIM 10 ZILE LEGATE DE CONCEDIU PE AN

Buna ziua,
exista vreun motiv pentru care un angajator sa aiba dreptul de a nu-ti acorda cele 10 zile minime de concediu o data pe an?
Mentionez ca in prezent exista inclusiv 11 zile de anul trecut reportate in 2018. Poate fi facuta o sesizare?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 20 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.148 alin.5 C.mun., in cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

In speta, nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare sambata IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, As dori sa stiu cum este temeiul legal pentru plata orelor suplimentare sambata: lucrez la privat, este obligat prin lege sa ma plateasca dublu ... (vezi toată discuția)
Incalcari ale codului muncii dfl dfl Buna ziua, Lucrez la o firma din bucuresti, unde se intampla urmatoarele: 1. 9 ore de lucru pe zi, fara pauza de masa 2. Se acorda concediu de odihna max ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal zilele libere legal si orele suplimentare ciprianlucaci ciprianlucaci Buna ziua referitor la zilele de sarbatori legale,orele suplimentare in medie 3-4 pe zi peste programul normal si zilele de repaus saptamanal nerespectate de ... (vezi toată discuția)