avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

Buna ziua. Adresez o întrebare in scopul lămuririi mele referitor la aceasta pensie alimentara. In anul 2012 instanța a stabilit o pensie alimentara de 175 lei reprezentant 1/4 din salariul minim pe economie (câte era 700 lei brut) de unde am dedus ca suma stabilită este din Brut și nu din net . S a stabilit astfel pentru ca tatăl copilului nu avea venituri in România, este plecat din anul 2010 in Italia unde nu am cunoștința dacă este salariat cu acte in regula sau nu . Întrebarea mea vine odată cu recalcularea acestei pensii pentru ca pe cale amiabila avem păreri diferite ( BRut sau net etc) plus ca as dori sa interoghez veniturile lui din Italia și vreau sa știu dacă venitul din chirii (250e) sunt cota parte. Precizez ca scot cu greu de ani de zile suma de 300 lei de la el
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:56, 20 Iunie 2018
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei solicitand obligarea la plata pensiei care este, daca are doar un copil, 1/4 din venitul NET.
Consultati art. 529 C.Civ.
Pentru veniturile din Italia va trebui sa stiti locul de munca sau sa va adresati autoritatilor de acolo ca sa va sprijine pentru aflarea acestui loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara andra721 andra721 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt. In aprilie 2012 s-a stabilit o pensie alimentara in cuantum de 1/4 din salariul minim ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara eugenia36 eugenia36 Buna ziua, Am o intrebare legata de pensia alimentara.Sotul meu plateste o pensie alimentara in valoare de 150 lei la un salariu de 550 lei.De doua saptamini ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)